Mergi la conţinutul principal

Un nou numar al Revistei de matematica "Trident"

In urma cu cateva zile, a aparut cel mai nou numar al revistei de matematica, "Trident", revista fondata in 1996 de catre profesorul Viorel Botea. Revista se adreseaza tuturor elevilor si profesorilor interesati de concursuri, olimpiade si rezultate foarte bune la matematica.
Numarul acesta a fost dedicat profesorului Mircea Ganga, presedintele concursului de matematica "Petru Morosan - Trident" inca din 2005, care a disparut brutal din vietile celor care iubesc matematica. O lovitura si pentru organizatorii concursului, pentru matematica din Romania, peste care s-a trecut cu lacrimi in ochi si s-a mers mai departe in memoria marelui profesor de matematica.
Asa a aparut si acest numar al revistei care ii este dedicat si care contine opt articole matematice despre: fractii cu simplificari frauduloase, inegalitati intre elementele unui triunghi, inegalitatea lui Burkell, utilizarea unor identitati combinatorice in rezolvarea unor identitati trigonometrice, probleme date la olimpiada judeteana cu rezolvari ingenioase, teorema de existenta a primitivelor unei functii continue, probleme de bacalaureat "cu probleme" si probleme din Gazeta matematica. Intr-un alt capitol s-au publicat subiecte date la Concursul "Petru Morosan - Trident" in 2007, si cele de la "Victor Valcovici" in 2008. Ultimul capitol a fost dedicat problemelor rezolvate si propuse.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu