Mergi la conţinutul principal

Un nou maraton de programare Brăila Tech Sprint! Premii de peste 7.000 lei

• competiția se adresează elevilor de gimnaziu (minim 13 ani) și liceu, provocarea fiind să își pună la contribuție creativitatea și abilitățile tehnice pentru a dezvolta și prezenta proiecte inovative ce răspund unor nevoi ale comunității • Brăila Tech Sprint trece de la nivel local la nivel regional, fiind invitați să se înscrie și elevi din Galați, Vrancea, Buzău, Ialomița și Tulcea

 

S-a dat startul celei de-a doua ediții a hackatonului Brăila Tech Sprint, maraton de programare dedicat elevilor de gimnaziu (minim 13 ani) și liceu! Iar dacă anul trecut competiția s-a derulat la nivel local, anul acesta se extinde la nivel regional, fiind invitați să participe și concurenți din toate județele vecine Brăilei: Galați, Vrancea, Buzău, Ialomița și Tulcea.

Brăila Tech Sprint a pornit anul trecut la inițiativa a trei elevi de la Colegiul ”Murgoci”, Mario Alexandru Vlaviano, Andrei-Andy Iasar și Ștefan Ghețu, iar Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” și Consiliul Județean i-a sprijinit imediat. Tot în această formulă continuă și la această a doua ediție, însă acum au parte și de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin - Brăila (inițiatorul competiției naționale Maratonul pentru Educație Antreprenorială).

Astfel, în perioada 24-25 februarie, pe parcursul a 24 ore, adolescenții și tinerii sunt invitați să își pună la contribuție creativitatea și abilitățile tehnice pentru a dezvolta și prezenta proiecte inovative ce răspund unor nevoi ale comunității.

”Brăila Tech Sprint 2024 este o competiție de tip hackathon care are ca rezultat final obținerea de proiecte/soluții cum ar fi pagini web/soft utilitar, o necesitate a erei digitale. Societatea informatizată are nevoie de tot mai mulţi specialişti în domeniul informaticii şi al tehnologiei informaţiei. Pentru educaţie, în general, pregătirea de performanţă a elevilor în domeniul informaticii este o provocare continuă care trebuie atinsă utilizând toate posibilitățile pe care le avem la dispoziție. Această pregătire trebuie dublată de stimularea spiritului competitiv, dar şi de formarea abilităţilor de a iniţia şi dezvolta o afacere proprie în domeniul IT”, transmit organizatorii.

Înscrierile sunt deschise până pe 20 februarie!

La Brăila Tech Sprint poate participa orice elev, în echipă (maxim 3 persoane) sau individual, coordonat sau nu de către un cadru didactic, având șansa de a-și depăși limitele și a deveni mai bun în doar 24 de ore, dacă deja deține cunoștințe de programare suficiente. Înscrierile se fac online și sunt deschise până marți, 20 februarie 2024. Competiția se va desfășura fizic, la Brăila, de sâmbătă, 24 februarie, ora 10.00, până duminică, 25 februarie, ora 13.00 (este inclusă și etapa de jurizare și premiere).

”În tot acest proces de organizare a celei de-a doua ediții, una mult mai ambițioasă, cu costuri și răspunderi semnificativ mai mari, am descoperit că există suficient sprijin din partea antreprenorilor, instituțiilor și organizațiilor locale astfel încat orice idee să devină realitate”, ne-a spus Mario Vlaviano, unul dintre fondatorii hackatonului. Reamintim că acesta este și creatorul aplicației ”Visit Brăila”, aplicația turistică oficială a orașului.

Juriul maratonului de programare, format din antreprenori și experți în domeniu,  va premia cele mai bune idei informatice prezentate sub forma de startup, competențele antreprenoriale fiind, de asemenea, necesar a fi susținute și încurajate. Iată și ce premii vor fi acordate mai exact: premiul I – 3000 lei, premiul al II-lea – 1800 lei, premiul al III-lea – 900 lei și trei mențiuni de câte 500 lei fiecare.

Mai multe detalii despre a doua ediție Brăila Tech Sprint găsiți la adresa https://hackathon.bjbraila.ro/

Pentru orice întrebare organizatorii vă stau la dispoziție la adresa de e-mail hackathon@bjbraila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro