Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou manual de istorie pentru clasa a XI-a

In acest nou an scolar s-a schimbat programa la istorie pentru clasa a XI-a, care trateaza istoria secolului XX. Pentru a se adapta noilor cerinte, un colectiv de profesori, printre care si doi de la Braila, dr. Emilia Lica si Octavian Osanu, au realizat un nou manual, adaptat noilor cerinte psihopedagogice.
"La clasa a XI-a sint programe noi, manuale noi si modalitati noi de lucru cu elevii. Catedra de istorie de la “Murgoci” doreste sa imbunatateasca predarea istoriei, modernizarea activitatilor. Tendinta, la nivel national este de diminuare a modalitatilor magistrale, accentuindu-se in schimb, modelele activ-participative, invatarea prin cooperare. Copiilor le place manualul, sint curiosi, il utilizeaza foarte bine. Desi se adreseaza numai clasei a XI-a, deja in Braila am vindut 700 de exemplare, iar semnalele pe care le am de la editura sint imbucuratoare, manualul a fost apreciat si in tara. A fost tiparit in 10.000 de exemplare si editura se gindeste la posibilitatea de a mai tipari o serie de alte 10.000 de exemplare", a spus profesoara dr. Emilia Lica. Manualul este structurat pe cinci domenii: Popoare si spatii istorice, Oameni, Societate si lumea ideilor, Statul si politica, Relatiile internationale, Religia si viata religioasa. Profesoara Emilia Lica este de parere ca perfectionarea profesorilor de istorie, in special la clasa a XI-a, este absolut necesara, astfel ca a realizat, impreuna cu prof. Octavian Osanu, perfectionari ale cadrelor didactice la Casa Corpului Didctic, in colaborare cu Inspectoratul Scolar. "Istoria contemporana a fost studiata in clasa a X-a, elevii au acum baza, iar cunostintele despre istoria secolului XX fac apel la acesta baza. Profesorii sint indrumati cum sa lucreze cu copiii pe ateliere, sa faca jocuri de rol, astfel ca elevii sa-si consolideze competentele, dar si cum trebuie sa-si realizeze planificarile conform noii programe", a explicat prof. Emilia Lica.
Pe linga acel manual de istorie pentru clasa a XI-a, tiparit la editura "Gimnasium" din Tirgoviste, s-au mai realizat: o culegere cu texte-teste, folosite in predarea si verificarea curenta de la clasa a IX-a, si doua seturi de planse pentru Istoria integrarii europene si pentru Istoria universala antica si medievala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii