Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou lot de ciini otraviti

Priveliste de cosmar, ieri dimineata, pentru citiva braileni care s-au aflat in apropierea Stadionului municipal din oras. Cadavrele a cinci ciini fara stapin, care-si faceau veacul in zona, hraniti si alintati de angajatii stadionului, zaceau la citeva zeci de metri distanta unul de celalalt. Cei care s-au aflat in zona au fost oripilati sa vada patrupedele moarte, iar gindul ca acestea au murit in chinuri, otravite, le-a facut pe citeva femei sa izbucneasca in plins. In plus, pe linga cadavrele patrupedelor, se mai aflau si doua ciori care se zbateau, neputindu-se ridica de la pamint, la fel de probabil, otravite si ele. Femeile cu care am discutat spun ca au mai vazut asemenea lucruri si in alte parti ale orasului si sint sigure ca maidanezii n-au murit de moarte buna, ci au fost otraviti cu cruzime. "Nu este posibil asa ceva, ce suflet au cei care otravesc bietele animale? Nu faceau rau nimanui, stateau si ei pe aici, eu lucrez aici si-i hranesc zilnic, dar mai sint si altii care le dadeau de mincare, e atita lume care iubeste animalele! I-au otravit, uitati, este substanta roza, nu e prima oara cind vad asa ceva", ne-a spus plingind, Aida Ionica. "Uitati cum otravesc animalele si nu este un lucru care s-a intimplat numai acum, se intimpla de luni de zile! La cimitirul Sfinta Maria, 16 au fost omoriti in Postul Pastelui, tot asa, cu Furadan, ca astia de aici!", ne-a declarat o alta femeie cu lacrimi in ochi.
Daniela Dragomir, reprezentanta unei asociatii pentru protectia animalelor, aflata si ea la fata locului, ne-a semnalat in fata stadionului bucati dintr-un salam murdarit cu substanta roz, asa cum s-a mai gasit si in alte zone in care au fost gasiti maidanezi morti. Dragomir sustine ca substanta este Furadan, cu care se otravesc in mod sistematic ciinii din Braila si, chiar daca nu ne-a spus-o direct, lasa sa se inteleaga ca banuieste serviciul de ecarisaj al Primariei ca este responsabil de aceste lucru: "Pe cine banuiesc ca otraveste ciinii? Pai sa ne spuna primarul cine o face, ca nimic nu se intimpla in orasul asta, fara stirea primarului Cibu! La CET de ce nu s-a descoperit pina acum cine a otravit ciinii? Intii s-a spus ca au fost oamenii lui Horez, de la serviciul de ecarisaj, dupa care s-a ajuns la concluzia ca de vina a fost un individ care nu era angajatul nimanui. De luni de zile se continua otravirea ciinilor, incepind din noiembrie 2006 am raportat cazul la politie, am depus nenumarate sesizari la DSV, nimeni nu stie nimic, e anormal, exista otrava pe strada si nimeni nu are nici o explicatie pentru chestia asta!".
Viceprimarul Lucian Tilea sustine insa ca in nici un caz cei care otravesc patrupedele nu sint angajatii serviciului specializat, pentru ca acestia sint platiti numai pentru ciinii vii capturati, nu si pentru cei morti: "Cei de la serviciul de ecarisaj, ca sa poata trai, trebuie sa-i prinda conform legii, ca altfel nu capata nici un ban. Este foarte posibil sa existe persoane probabil disperate - pentru ca sint masuri disperate acestea - si sa practice si asa ceva, pentru ca totusi, in Braila avem un numar enorm de ciini si sint foarte multi oameni disperati".
Potrivit unor estimari oficiale, in municipiul Braila sint peste 10.000 de ciini fara stapin, care umbla liberi pe strazi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii