Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou impozit pentru terenuri si constructii

Firmele romanesti si straine care au sediu permanent in Romania ar putea plati un nou tip de impozit. Daca Executivul va adopta modificarile propuse de Ministerul Finantelor la Codul Fiscal, companiile vor plati statului, incepind cu 1 ianuarie 2006, 0,5% din valoarea imobilizarilor corporale, cum ar fi terenurile si constructiile.
De la plata acestui impozit vor fi scutite insa organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale si organizatiile patronale, precum si entitatile care sint scutite de la plata impozitului pe profit, cum ar fi Trezoreria statului, institutiile publice, fundatiile, cultele religioase sau institutiile de invatamint particular acreditate.
Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, noul impozit se va determina prin aplicarea cotei de impozit asupra valorii ramase a imobilizarilor corporale, existente la 31 decembrie a anului precedent. Valoarea ramasa este valoarea de intrare diminuata cu amortizarea, pentru imobilizarile corporale amortizabile, respectiv valoarea de intrare in patrimoniu, pentru cele neamortizabile. La stabilirea valorii ramase se iau in considerare si reevaluarile contabile efectuate.
In categoria imobilizarilor corporale sint incluse terenuri si amenajari de terenuri, constructii, instalatii tehnice, mijloace de transport, animale, aparatura birotica echipamente de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale. Pentru proprietatile imobiliare si mijloacele de transport detinute, firmele platesc deja impozite catre autoritatile locale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii