Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou deces provocat probabil de gripa aviara, in Indonezia

Un adolescent indonezian in virsta de 15 ani a decedat, miercuri, in urma infectarii cu virusul H5N1 al gripei aviare, potrivit unor teste locale al caror rezultat a fost anuntat joi de un responsabil sanitar, relateaza AFP.
Aceste rezultate urmeaza sa fie confirmate insa de un laborator din Hong Kong acreditat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In cazul in care vor fi confirmate, numarul persoanelor decedate din cauza gripei aviare in aceasta tara se va ridica la 15.
Adolescentul a decedat miercuri, intr-un spital din Bandung, pe insula Java, a precizat Runizar Roesin, de la Centrul de informare privind gripa aviara din subordinea Ministerului Sanatatii.
Tatal victimei a declarat pentru cotidianul Jakarta Post ca mai multe pasari murisera in apropierea casei lor, cu putin timp inainte ca fiul sau sa se imbolnaveasca.
Laboratorul din Hong Kong va trebui sa confirme daca a fost sau nu vorba despre gripa aviara si in cazul comerciantului de pasari decedat la 26 ianuarie la Jakarta.
Potrivit cifrelor oficiale, virusul a provocat moartea a 14 persoane in Indonezia dar numarul celor decedati din cauza gripei aviare ar putea fi mai mare, data fiind colectarea deficitara a datelor din domeniul sanatatii publice din cele 6.000 de insule din Arhipelag.
Numarul persoanelor decedate din cauza gripei aviare incepind din 2003 in Asia de Sud si China este in jur de 80.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii