Mergi la conţinutul principal

Un nou concurs de directori! Doar 11 candidați admiși pentru cele 18 posturi vacante

* inițial și-au depus dosarele de inscriere 14 candidați, 3 fiind respinși și 11 admiși * pentru sesiunea iunie-septembrie sunt vacante 9 posturi de director și 9 de director adjunct

 

Cea de-a treia sesiune a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat a început. Vorbim despre sesiunea iunie-septembrie 2022, unde la Brăila au fost admiși să participe 11 candidați pentru cele 18 posturi de director și adjunct rămase vacante după primele două sesiuni. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, la această sesiune s-au înscris 14 candidați, însă după etapa de evaluare a dosarelor, conform rezultatelor inițiale, 11 candidați au fost admiși să participe la examen iar trei candidați au fost declarați respinși. La fel ca în primele două etape, și de această dată profesorii au cerut anonimizarea numelui și prenumelui.

Posturile de director vacante în unitățile de învățământ din Brăila sunt: Grădinița cu Program Prelungit nr. 11, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, Școala Gimnazială ”Al. Vechiu” Zăvoaia, Școala Gimnazială ”Nikos Kazantzakis”, Școala Gimnazială Berteștii de Jos, Școala Gimnazială Bordei Verde, Școala Gimnazială Racoviță, Școala Gimnazială Traian, Școala Gimnazială Victoria. În ceea ce privește posturile de director adjunct, au rămas neocupate cele de la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”, Școala Gimnazială ”Al. Vechiu” Zăvoaia, Școala Gimnazială ”Toma Tâmpeanu” Galbenu, Școala Gimnazială Berteștii de Jos, Școala Gimnazială Stăncuța, Școala Gimnazială Victoria, Școala Gimnazială Viziru.

Așa cum prevede calendarul stabilit de Ministerul Educației, proba scrisă se va desfășura în data de 8 septembrie 2022, urmând ca interviurile să fie susținute în perioada 22-29 septembrie 2022. Rezultatele finale se vor afișa pe 30 septembrie, iar pe 5 octombrie se vor emite deciziile de numire în funcții.

Precizăm că, la Brăila, în prima sesiune, septembrie-decembrie 2021, la concurs au fost scoase 141 posturi, din care doar 92 au fost ocupate prin concurs, 49 directori și adjuncți fiind numiți prin detașare. În a doua sesiune, ianuarie-aprilie 2022, din cele 49 posturi rămase libere au fost ocupate prin concurs 31 posturi.

La nivel național, potrivit Ministerului Educației, în urma sesiunilor 2021 și 2022 au fost ocupate peste 80% din totalul funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Concret, din cele 8.692 de posturi scoase la concurs inițial, în primele două etape au fost ocupate 6.969 de posturi de director și adjunct. Astfel, pentru cea de-a treia sesiune au rămas vacante peste 1.700 de posturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro