Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou atac interlop in Radu Negru

Joi seara, Gigel B., unul dintre inculpatii in procesul asaltului din 4 octombrie 2006, asupra blocului fratilor Buricea, a fost victima unui atac cu caramizi din care a scapat fara leziuni, dar autoturismul pe care il conducea a fost serios avariat. Totul s-a intimplat in decurs de citeva zeci de secunde, in timp ce se afla la volanul autoturismului sau, pe Soseaua Buzaului. Cind a ajuns la intersectia cu strada Grigore Alexandrescu, in dreptul statiei de tramvai de la Fabrica de Covoare, a observat ca din tufisurile din Parcul Monument au sarit citiva insi, inarmati cu caramizi, pe care le-au aruncat inspre masina sa. Nici una dintre caramizi nu a ajuns pina la el, dar au fost mai mult decit suficiente ca sa-i provoace serioase avarii la autoturism, spargindu-i parbrizul, luneta si ambele geamuri laterale dreapta. Mai mult, masina e plina de zgirieturi si are caroseria infundata in mai multe zone.
Desi caramizile veneau din toate partile, Gigel B. nu a pierdut controlul asupra volanului si si-a continuat drumul, gindindu-se ca este in inferioritate numerica si ca nu ar avea nici o sansa in fata lor. Ulterior a sunat la Politie, la fata locului oamenii legii gasind cioburi si caramizi, dar nici o urma de atacatori. "Eram cu masina in trafic cind s-a intimplat. Am impresia ca m-au urmarit, pentru ca erau vreo 50 de insi de-a lui Buricea si Maghighi. Unii ma asteptau la linia de tramvai si aruncau cu pietre si altii veneau dinspre “E”-uri. Veneau rafale de pietre, nu am apucat sa vorbesc nimic cu ei. Am plecat de la locul acela ca eram singur intre atitia insi si apoi am anuntat Politia", ne-a spus Gigel B.
Politia confirma evenimentul dar, in timp ce victima sustine ca la fata locului erau 50 de insi, Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila vorbeste doar de 2 persoane. "Joi seara, in jurul orei 19.20, Gigel B. a reclamat ca 2 indivizi i-au spart parbrizul autoturismului “BMW”, in timp ce se afla la intersectia Soselei Buzaului cu strada Grigore Alexandrescu. La ora actuala se fac cercetari pentru identificarea autorilor, stabilirea situatiei de fapt si luarea masurilor legale", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.
Este pentru a doua oara cind un inculpat in procesul atacului asupra familiei fratilor Buricea este victima unui incident de acest gen. In luna decembrie, Gabriel Chioreanu a fost atacat de citiva membri ai gruparii din Radu Negru chiar in sala de asteptare a Politiei Municipiului unde, culmea, ajunsese tocmai pentru a depune o plingere deoarece, in urma cu citeva zile, fusese la un pas de a fi victima unui alt atac. Politia a reusit sa descopere cine sint atacatorii cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Agresorilor li s-au intocmit dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri, amenintare si port ilegal de arma alba.

O noua aminare in procesul atacului din 4 octombrie

Ieri, cu ocazia unui nou termen al procesului atacului din Radu-Negru, membrii gruparilor "Buricea" si "Catali" au fost, din nou, fata in fata in incinta Palatului de Justitie, dar nici de data aceasta nu s-au inregistrat incidente, fortele de ordine, prezente in numar mare, atit ale Jandarmeriei, cit si ale Politiei, au patrulat printre oameni pe tot parcursul zilei, pentru a impiedica orice incercare de tulburare a ordinii si linistii publice. La fel de numerosi erau si membrii celor doua grupari, la Tribunal fiind prezenti si inculpatii, dar si martorii, ce asteptau sa fie audiati. Dupa citeva ore de asteptari, presedintele completului a dispus aminarea procesului si acordarea unui nou termen de judecata, la sfirsitul lunii februarie.
Reamintim ca, in luna octombrie 2006, mai multi indivizi au atacat cu pietre blocul T, de pe strada Sebesului, la parterul caruia locuieste familia fratilor Costica si Ghita Buricea. Ferestrele mai multor apartamente au fost sparte, iar doua masini parcate in fata blocului, apartinind unor prieteni ai fratilor Buricea, au fost distruse. Instantele de judecata au emis, in acest caz, 20 de mandate de arestare, dintre care unul pe numele lui Radu Bogateanu, zis "Romica", liderul gruparii "Catali".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii