Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un miracol de fetita

Este minunea despre care vorbeste tot satul. Este vorba despre Denisa Ionela, fetita din comuna Sutesti, despre care ziarul nostru a scris in urma cu doua saptamini, atunci cind a fost externata. Ea a uimit medicii din Maternitatea braileana, cu puterea ei de supravietuire, dupa ce a fost expulzata la doar 24-25 de saptamini, cu o greutate de 675 de grame, avind statutul de avorton. Timp de trei luni, micuta a beneficiat de ingrijirile medicilor de specialitate, dar si de dragostea mamei sale, care i-a stat zi de zi alaturi, si a alaptat-o, iar cind a ajuns la o greutate de 1.900 grame, copilita a fost externata. Acum, la circa doua saptamini de cind au revenit acasa, parintii stau tot timpul cu ochii pe fetita, si o ingrijesc ca pe ochii din cap. Mama copilului, Maria S., in virsta de 34 de ani, isi aminteste si acum clipele de cosmar prin care a trecut in spital, cind viata fetitei atirna de un fir de par, si, ca sa se asigure ca nimic nu-i va mai primejdui sanatatea Denisei Iolanda, nu a dat voie nici macar rudelor sa o vada. Ea asteapta ca fetita, care acum are 2,100 kg, sa mai ia in greutate, inainte de a o scoate in lume. Maria ne-a declarat ca asteapta sa treaca Pastele, pentru a boteza copilul. Ea ne-a marturisit ca, deocamdata, nu prea doarme noaptea, din cauza fetitei, insa este ajutata si de fericitul tata, care le protejeaza pe amindoua, cit poate. "Ce sa facem, este ca atunci cind ai copil mic in casa. Fac si eu de serviciu la leganat, normal, n-o s-o las numai pe ea. Nu am mai facut-o de ceva timp, dar asta este! Acum pot spune ca am experienta. La inceput, imi era teama sa o iau in brate. Nici n-am luat-o, cit a fost in spital, mama ei se ocupa, eu am fost si am vazut-o. Abia cind a ajuns la 1,900, am luat-o si eu in brate", ne-a spus Cornel S.
Vecinii spun ca este un adevarat miracol supravietuirea micutei
si abia asteapta ca parintii sa le permita s-o vada cu ochii lor. "Eu zic ca e putere de la Dumnezeu!", ne-a spus un vecin. "Asta-i o minune, dupa mine, la o mina de copil, dintr-o gigilica de copil, uitati, se face unul mare. Asta-i putere de la Dumnezeu, eu asa am zis ca e. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, sa se faca mare", ne-a spus o matusa de-a copilului, care, nici ea, nu o vazuse pe micuta.
"Daca are zile, s-o face mare, nu mai e pericol, de-acum incolo! Se face mare si sa o vezi ca merge la scoala!", s-a aratat optimista o alta consateanca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii