Mergi la conţinutul principal
Nouă copii din Scorțaru Nou, câștigătorii concursului ”Obiectiv”

Un mic om de zăpadă le-a adus o mare bucurie

* nouă elevi de la clasa pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Scorțaru Nou au creat ”Cel mai frumos om de zăpadă” din Brăila, câștigând astfel concursul organizat de cotidianul ”Obiectiv” și Asociația ”Pentru Adevăr” * premiul în valoare de 300 lei va fi folosit pentru ”a-i duce pe copii la cinema, că n-au fost niciodată”, după cum ne-a mărturisit învățătoarea Andreea Jilavu, cea care a mobilizat sute de persoane să le voteze omul de zăpadă creat

 

 

Ce poți face cu 300 lei? Mai nimic ar răspunde cei mai mulți dintre noi. Pentru unii însă, 300 lei înseamnă șansa de a-și împlini un vis! Este și cazul a nouă copii de la clasa pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Vasile Băncilă” din comuna Scorțaru Nou, Brăila. Se numesc Nectaria, Ionela, Mihai, Ștefan, Cosmin, Cătălin, Gabriel, Emma și Andreea, iar prin mobilizarea extraordinară a învățătoarei Andreea Jilavu, aceștia au câștigat concursul ”Cel mai frumos om de zăpadă”, organizat de cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei” și Asociația ”Pentru Adevăr”.

Concursul s-a derulat pe pagina de Facebook a ziarului, în perioada 31 ianuarie-2 februarie, iar copiii din Brăila erau invitați să posteze fotografii cu oamenii de zăpadă pe care i-au creat în urma ninsorii de zilele trecute. Premiul oferit, de 300 lei, urma să ajungă la persoana care aduna cele mai multe reacții la fotografie. Astfel, la finalul concursului, omulețul de zăpadă creat de cei nouă copii de la clasa pregătitoare din școala din Scorțaru Nou și de învățătoarea Andreea Jilavu a adunat cele mai multe reacții – 537.

”Copiii s-au bucurat maxim de ninsoare și chiar ne doream să facem un om de zăpadă. Așa că după weekendul cu ninsoare, marți (n.r. – 31 ianuarie) , la ora de educație fizică, am ieșit în curte și am făcut omul de zăpadă pentru că erau foarte entuziasmați și nu mai aveau răbdare. Poate nu a ieșit cel mai frumos om de zăpadă, recunosc că am văzut pe pagină și alții mai frumoși, dar se pare că susținerea oamenilor care au dat like la poză ne-a ajutat să câștigăm”, ne-a spus învățătoarea Andreea Jilavu.

Aceasta abia a intrat la catedră, după ce în vara anului trecut a absolvit Colegiul Național Pedagogic ”D. P. Perpessicius”, iar apoi a susținut examenul de Titularizare. Are doar 19 ani, o inimă mare și multă energie. Așa a reușit să mobilizeze sute de oameni să voteze omul de zăpadă creat de ”copiii ei”.

”Cred că binele făcut se întoarce la un moment dat. Și faptul că am fost în multe grupuri și de voluntariat și de persoane, acum oamenii au vrut să ne ajute pur și simplu. Așa că imediat au răspuns. De la părinții copiilor, colegi din școală și până la oameni din Turcia sau Grecia, cu care am colaborat într-un proiect, cu toții au votat și au îndemnat la rândul lor pe alții să voteze. Părinții chiar îmi spuneau la finalul zilei când veneau să ia copiii de la școală că trebuie să mai adunăm like-uri, să fim primii. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat! Chiar am rămas impresionați de câți oameni ne-au ajutat cu un simplu like”, ne-a mai spus aceasta.

Andreea a reușit să se implice atât de mult deși în săptămâna cu concursul avea de susținut și o inspecție pentru examenul de Definitivat. Însă entuziasmul copiilor și al părinților a fost atât de mare, încât a găsit resurse să le facă pe toate. Și mare le-a fost bucuria când cotidianul nostru a anunțat câștigătorul.

”Copiii au fost foarte surprinși! Noi am avut oră când s-au anunțat rezultatele, dar apoi am avut educația fizică și m-am dus în clasă și le-am zis că am câștigat noi. A fost un șoc pentru că nu se așteptau. Și părinții când au venit să îi ia de la școală au fost foarte bucuroși, mai ales că au fost susținătorii principali”, ne-a mai povestit învățătoarea.

Ce vor face cu premiul de 300 lei? Îi vor pune la ”saltea”, iar dacă vor găsi sprijin și din partea altor oameni, copiii își vor împlini un vis: o vizită la cinema, la Brăila.

”Sincer am vrut să particip când am văzut premiul. Deși e o sumă modestă, e un plus pentru copii. Nu toate familiile au posibilități financiare, așa că banii aceștia îi vom folosi să facem o mică excursie la oraș. Aș fi vrut să îi duc la cinema, cu școala, că n-au fost niciodată. Ne-am dori tare mult! Am avut odată o oră liberă și le-am pus un filmuleț să ne uităm. Le-a plăcut! Și am promis că în săptămâna Scoala Altfel vom face petrecere în pijama și ne vom uita la film. Dar aș vrea să vadă și ei cum este la cinema cu adevărat, nu doar improvizat la noi în clasă. Plus că unii copii nu au ieșit nici din comuna în care locuiesc de prea multe ori. Și de asta, cu bănuții ăștia, poate mai contribuin și noi, să vedem de unde mai primim ajutor, ca să îi ducem la cinema să meargă și ei odată. Asta mi-aș dori!”, ne-a mărturisit tânăra învățătoare.

Până când vor reuși să facă acest lucru noi îi felicităm pe copii și pe învățătoarea Andreea Jilavu pentru lecția pe care ne-au oferit-o. Aceea că bucuria stă în lucruri simple!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro