Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un martor sirian in cazul Hariri sustine ca a dat declaratii false

Un sirian, care se prezentase drept un martor-cheie audiat de catre comisia de ancheta a ONU in cazul asasinarii lui Rafic Hariri, a declarat, intr-un interviu difuzat de postul oficial sirian de televiziune, ca a depus marturie falsa, in urma unor amenintari, informeaza AFP.
Hussam Taher Hussam a afirmat ca marturia sa din cadrul anchetei asupra mortii fostului premier libanez a fost "in intregime falsa", precizind ca declaratiile i-au fost smulse "sub amenintare si contra promisiunii unor sume de bani astronomice", in scopul acuzarii unor personalitati siriene de uciderea lui Rafic Hariri.
"Siria nu are nici o vina pentru crima. Acuzatiile au fost fabricate", a declarat el in interviul difuzat duminica seara si care a durat o ora si jumatate.
Un raport al comisiei de ancheta dat publicitatii in octombrie a facut referire la "probe convergente" in ceea ce priveste implicarea serviciilor de informatii siriene si libaneze in asasinarea lui Rafic Hariri. La sfirsitul lunii, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat rezolutia 1636 in care cere Siriei sa coopereze "fara rezerve si fara conditii" cu comisia Mehlis.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii