Mergi la conţinutul principal

Un marocan stătea ilegal în Brăila

poliţiştii de la imigrări au depistat un bărbat de 38 de ani, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere • străinul a fost trimis să-şi reglementeze dreptul de şedere pe teritoriul României, deoarece este părinte al unui minor cetăţean român • el a încasat şi o amendă

 

Cetăţean marocan, luat la întrebări de poliţiştii de la Imigrări. Bărbatului îi expirase dreptul de şedere pe teritoriul României. Acesta a primit o amendă şi a fost îndrumat să îşi rezolve problema actelor, el fiind tatăl unui minor român.

Depistarea s-a făcut la data de 9 mai, când poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila, în cooperare cu jandarmi, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat de raza municipiului Brăila, un bărbat de 38 de ani, din Maroc, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României. “În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a intrat legal pe teritoriul României, în baza paşaportului naţional şi a unui permis de şedere eliberat de un stat european, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare, fiind îndrumat să-şi reglementeze dreptul de şedere pe teritoriul României, deoarece este părinte al unui minor cetăţean român”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii de la Imigrări au ţinut să precizeze faptul că acţiunile desfăşurate urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Poliţiştii fac apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului să respecte prevederile legale şi îi invită pentru rezolvarea problemelor la sediul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39. Cetăţenii pot obţine informaţii la numărul de telefon 0239-606100 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.                                 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro