Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un leu, valoarea actiunii nominale la Fondul Proprietatea

Valoarea nominala a actiunilor Fondului Proprietatea, destinat platii despagubirilor acordate fostilor proprietari ale caror imobile nationalizate nu pot fi restituite in natura, a fost stabilita la un leu nou (RON). Valoarea a fost stabilita prin actul constitutiv al societatii comerciale "Fondul Proprietatea", adoptata de guvern printr-o hotarire.
Actiunile Fondului Proprietatea sint nominative, de valori egale, negociabile, liber transferabile, emise in forma dematerializata si acorda drepturi egale titularilor lor.
Actiunile sint indivizibile, iar societatea recunoaste un reprezentant unic pentru exercitarea drepturilor rezultind dintr-o actiune.
La infintare, Fondul are un capital social in valoare de 14,2 miliarde lei, format din active la peste o suta de firme cu capital de stat, printre care Transelectrica si Transgaz, Petrom si Romtelecom.
Capitalul social initial este impartit in actiuni transmise cu titlu gratuit catre posesorii titlurilor de despagubire sau detinatorii ulteriori ai acestora. Fondul este constituit sub forma unui organism de plasament colectiv, ca entitate destinata platii prin echivalent a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv de statul roman si va fi administrat de catre o societate de reputatie internationala, desemnata prin licitatie publica internationala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii