Mergi la conţinutul principal

Un Kaufland nou și zonă modernizată în incinta fostei uzine Promex

* consilierii municipali au aprobat un Plan Urbanistic Zonal realizat de o societate privată (Electromontaj SA) în ideea de a construi în viitorul apropiat un complex comercial în incinta fostei uzine Promex din Vidin * mai precis, potrivit documentației atașate proiectului, ar fi vorba despre un nou hypermarket Kaufland, dar și o serie de alte elemente, printre care un sens giratoriu, o parcare și spații verzi

 

 

 

 

Se conturează realizarea unui nou hypermaket Kaufland în Brăila, în cartierul Vidin. Consilierii municipali au aprobat recent Planul Urbanistic Zonal (PUZ) comandat de o societate privată (Electromontaj SA, mandatată de Societatea Terra property SRL) pentru construirea unui hypermarket Kaufland în incinta fostei uzine Promex. Mai precis, în proiect se vorbește despre realizarea unui Centru Comercial cu regim de înălțime parter și etaj format din câteva componente: un hypermarket (incluzând spațiu de comercializare și servire produse tip fast food, padocuri cărucioare, rezervă de incendiu și grup pompare); un supermarket (incluzând rezervă de incendiu și stație pompare); o clădire cu spații comerciale; amenajarea de accesuri auto și pietonale, amenajare parcări, amplasare mijloace publicitare pe teren și fațade, posturi trafo și de conexiune. De asemenea, amenajarea unor spații verzi, împrejmuire, precum și organizare de șantier. Adresa este Strada Industriei nr. 17 M (fostă Str. Industriei nr. 17 lot 2, lot 3), iar spațiile comerciale viitoare vor avea o suprafață construită totală de 14.438,25 mp, iar suprafața desfășurată de 20.762,70 mp.

Cum spuneam, PUZ-ul a fost inițiat de societatea Electromontaj SA, iar consilierii au mai stabilit și că acesta se va integra în Planul Urbanistic General (PUG) al Municipiului Brăila. De asemenea, că această documentație este valabilă cinci ani de la data aprobării.

Din raportul de specialitate al proiectului aflăm că zona de studiu a PUZ-ului este situată în partea de Nord a Municipiului Brăila. Suprafața ce a făcut obiectul studiului este de 145.402,55 mp și se află într-o zonă mixtă, alcătuită din locuințe individuale și colective, spații de prestări servicii și comerț de proximitate și o platformă industrială reprezentată de uzina Promex SA. Fondul construit în zonă este specific mediului urban, având o stare relativ bună, regimul de înălțime fiind variabil între parter și parter plus 4 etaje. Imobilul ce a general PUZ-ul are o suprafață de 53.868 mp.

Trebuie punctat că zona de acolo este în prezent plină de vegetație crescută sălbatic.

Limitele și vecinătățile imobilului sunt următoarele: un teren cadastrat la Nord, unul necadastrat la sud, Strada Industriei la Est și un alt teren necadastrat la Vest.

 

Se dorește o schimbare totală a zonei

 

După cum arată PUZ-ul, în această locație se vor amenaja aproximativ 694 locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi cu rol estetic și de ameliorare a calității aerului. Accesul carosabil și pietonal pe terenul ce a generat acest PUZ se va realiza din strada Industriei, prin intermediul unui sens giratoriu realizat de beneficiar (firma care a comandat studiul), investiție ce va fi cedată domeniului public al Municipiului Brăila. Aprovizionarea complexului comercial se va realiza prin intermediul a două accese propuse a se executa în partea de nord și sud a amplasamentului.

Și suprafața aferentă sensului giratoriu va fi cedată domeniului public al Municipiului Brăila. Totodată, echiparea edilitară va intra în sarcina beneficiarului și va consta în racordarea construcției viitoare la rețelele de energie electrică, gaze, apă-canal existente în zonă.

Proiectantul general al PUZ-ului aprobat de consilieri este firma Goldbach Design & Build SRL.

Proiectul privind aprobarea acestui studiu a fost adoptat cu unanimitate de voturi în ședința ordinară a CLM Brăila din 31 martie.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro