Mergi la conţinutul principal

Un incendiu a lăsat fără adăpost o tânără familie care investise tot ce avea într-o casă nouă

• cei doi soţi, care au un copil de doar 2 ani, au muncit câţiva ani în străinătate, iar în primăvara anului trecut şi-au cumpărat o casă în satul Lacu Sărat • cu banii agonisiţi în afară, la care au adăugat şi un credit bancar, tinerii au renovat locuinţa şi au dotat-o cu toate cele necesare, pentru a-şi împlini visul de a avea un cămin confortabil • acum, au rămas fără nimic • cazul a fost confirmat şi de consilierul prefectului, Vasile Cortez • acesta a postat pe Facebook povestea familiei şi îndeamnă oamenii care vor să dea o mână de ajutor pentru găsirea unui nou adăpost, să-l contacteze

 

Un incendiu puternic izbucnit zilele trecute a lăsat o familie cu un copil mic fără casă, în plină iarnă. Situaţia e cu atât mai disperată pentru familia în cauză cu cât cei doi soţi achiziţionaseră locuinţa respectivă în urmă cu nici un an, mai exact în luna mai 2019. Casa a fost construită în 2007, iar noii proprietari, doi tineri care încă nu au împlinit 30 de ani, au investit toţi banii câştigaţi la muncă în străinătate, plus un credit bancar făcut recent, pentru a o renova şi utila cu mobilier nou şi toate cele necesare. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit  produs la instalaţia electrică a imobilului. Acum, după ce au cheltuit toţi banii pe care îi aveau pentru a-şi face un cămin confortabil, cei doi soţi se văd obligaţi să locuiască, împreună cu copilul lor de doar 2 ani, la rude, pe o perioadă nedeterminată. Casa era asigurată, însă despăgubirile acoperă doar o mică parte din pagubele produse. În spaţiul public au apărut deja mesaje pentru a-i ajuta pe cei doi părinţi să îşi repare casa. Acelaşi subiect l-a atins şi Vasile Cortez, consilierul prefectului, într-o postare, pe pagina sa de Facebook. Acesta face apel la bunătatea oamenilor pentru a ajuta familia să treacă peste această grea încercare.

“După cum probabil ştiţi deja, zilele trecute s-au produs mai multe incendii în Brăila şi, din păcate, de-a lungul timpului am văzut multe astfel de evenimente nefericite. Astfel de situaţii ne copleşesc şi e firesc, suntem oameni, dar pe de o parte, ne fac şi mai puternici şi e bine să oferim o mână de ajutor celor aflaţi în nevoie. Un caz m-a impresionat în mod deosebit, zilele trecute, după incendiul din Lacu Sărat, când doi tineri, părinţii unui copil de doar 2 ani, au rămas fără un acoperiş deasupra capului, în toiul iernii. Aceşti oameni au mare nevoie de ajutor şi chiar dacă ei nu întind mâna, eu am fost la faţa locului, din partea Instituţiei Prefectului-judeţul Brăila şi am văzut cu ochii mei, disperarea acestei familii!Asigurarea nu le acoperă decât valoarea acoperişului, a uşilor şi ferestrelor, însă nevoile lor sunt cu mult mai mari. Acum, aceşti oameni dorm la o mătuşă, pentru cât timp, nu se ştie, cert este că au mare nevoie de ajutor aşa că fac un apel la bunavoinţa voastră să-i ajutăm pe cât putem. Pentru orice detalii legate de acest caz vă stau la dispoziţie!”, este mesajul publicat de Vasile Cortez pe Facebook.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro