Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un gardian este interogat in legatura cu imaginile filmate la executia lui Saddam

Un gardian care a participat la executia lui Saddam Hussein este interogat in legatura cu imaginile filmate cu ajutorul unui telefon mobil, a afirmat miercuri Sadiq al-Rikabi, un consilier al premierului irakian, Nuri al-Maliki, citat de CNN.
Gardianul este suspectat ca a realizat si a distribuit inregistrarea, care prezinta schimburi dure de replici intre fostul presedinte irakian si paznicii sai siiti. Imaginile au alimentat temerile sunnitilor, potrivit carora moartea lui Saddam a reprezentat o crima din motive confesionale, comisa de Guvernul dominat de siiti, mai degraba decit o executie legala.
Consilierul pentru securitate nationala al Irakului, Mowaffak al-Rubaie, care a asistat la executie, a declarat miercuri ca aceasta nu a fost o crima din motive confesionale, insa comportamentul unor persoane din interiorul camerei de executie a fost "inacceptabil".
Pe de alta parte, al-Rubaie a negat acuzatiile potrivit carora ar fi avut telefonul mobil asupra sa in momentul executarii lui Saddam Hussein. Aceste afirmatii au fost facute de procurorul irakian Munkith al-Faroon si publicate de New York Times, care ulterior le-a retras din editia online.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii