Un film care merită văzut | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Un film care merită văzut

Filmul "Me and Earl and the Dying Girl", de Alfonso Gomez-Rejon, o dramă cu accente comice despre prietenia dintre un adolescent inadaptat şi o colegă de clasă diagnosticată cu leucemie, a câştigat marele premiu al juriului şi marele premiu al publicului, la Festivalul Sundance 2015.
Gala celei de-a 31-a ediţii a Festivalului de Film Sundance a avut loc sâmbătă seară, în Park City, o staţiune montană din statul american Utah, acesta fiind al treilea an consecutiv când cele două premii de la secţiunea "lungmetraj de ficţiune american" sunt acordate aceluiaşi film, informează revista Variety.
În 2013, lungmetrajul "Fruitvale Station", regizat de cineastul debutant Ryan Coogler, a câştigat marele premiu al juriului pentru film de ficţiune american, dar şi marele premiu al publicului. În 2014, la aceleaşi secţiuni s-a impus lungmetrajul "Whiplash".

Celelalte filme premiate

Tot în secţiunea "lungmetraj de ficţiune american", premiul pentru regie a revenit cineastului Robert Eggers, recompensat pentru filmul "The Witch".
De asemenea, sâmbătă seară, marele premiu al juriului pentru documentar american a revenit peliculei "The Wolfpack", regizat de Crystal Moselle, ce prezintă povestea unei familii cu şase copii care locuiesc în Manhattan, care aleg să uite de greutăţile vieţii privind filme şi apoi jucând scenete inspirate din acestea.
Premiul publicului la aceeaşi secţiune dedicată documentarelor americane a fost atribuit producţiei "Meru", de Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi, iar premiul pentru regie a revenit cineastului Matthew Heineman, pentru documentarul "Cartel Land".
În secţiunea dedicată filmelor internaţionale,marele premiu al juriului a revenit peliculei "Slow West", regizată de John Maclean şi cu Michael Fassbender în rolul principal, iar premiul publicului a fost decernat producţiei "Umrika", regizată de Prashant Nair. Premiul pentru regie a fost câştigat de cineastul Alante Kavaite, pentru filmul "The Summer of Sangaile".
În competiţia internaţională a documentarelor, marele premiu al juriului a fost atribuit filmului "The Russian Woodpecker", de Chad Gracia, premiul publicului a revenit peliculei "Dark Horse", de ames Napier Robertson, iar premiul pentru regie a fost câştigat de cineastul Kim Longinotto, autorul documentarului "Dreamcatcher".

Un alt fel de Oscar

Festivalul de Film Sundance are loc în fiecare an, în Utah, şi este unul dintre cele mai mari evenimente de profil dedicate cinematografiei independente din Statele Unite ale Americii. Festivalul este considerat unul dintre evenimentele de top care ajută la descoperirea unor noi staruri din lumea filmului.
Festivalul Sundance, înfiinţat de actorul Robert Redford pentru a oferi vizibilitate producţiei independente americane şi internaţionale, adeseori eclipsată de marile studiouri, a devenit locul inconturnabil de întâlnire pentru cineaştii independenţi - chiar dacă reprezentanţii Hollywoodului vin adeseori la Sundance pentru a repera viitoarele talente -, dar şi cea mai mare piaţă de film din Statele Unite.
Din păcate, filmele de la Sundance sunt mai puţin comerciale şi de aceea ajung mult mai greu în cinematografe, deşi majoritatea sunt mult mai bune chiar şi decât unele dintre peliculele premiatele cu Oscar.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro