Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un eveniment destul de Teoctrist

Vreti sa va dau o stire de ultima ora, in exclusivitate planetara? A murit PF Teoctist. Da, bre, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a decedat. Nu mai este, it's gone - cum zic americanii. De luni, de la ora 17.00, cind, vorba aia, a trecut in lumea celor drepti, ziaristii astia, care au ramas in lumea celor nedrepti, m-au timpit de cap cu stirile lor. S-au apucat sa dezgroape toata tineretea lui Teoctist, ca a fugit la 14 ani de-acasa, ca a avut nu stiu citi frati etc. Vedeti, oameni buni, in ziua de azi este nevoie sa mori, pentru ca lumea sa-si aduca aminte de tine, sa-ti deruleze banda vietii, sa te pomeneasca ore intregi la televizor. Asa s-a intimplat, pastrind proportiile, si cu Laura Stoica, Adrian Pintea si exemplele pot continua.
Nu am sa inteleg niciodata de ce se filmeaza la inmormintari? Pentru un mort, mi se pare total aiurea sa ajungi sa joci in filme, ba chiar sa ai rolul principal. Toate camerele puse pe tine, de parca ai face ceva spectaculos. Din contra, mie mi se pare ca un mort nu face mai nimic. Sta in sicriu, absolut inert (deci se poate spune ca nu da viata personajului), si se uita cu ochii inchisi in tavanul bisericii (capelei sau dupa caz apartamentului in care a fost adus sa-si joace rolul de decedat). Si daca PF Teoctist nu a putut sa faca mare lucru la inmormintarea lui, figurantii prezenti pe platourile de filmare cu camerele Realitatea, Antena1234, TVR, B1TV, OTV, Sport.ro (am glumit, ma, canalele de sport nu au dat nimic), deci figurantii s-au spart, in ce altceva decit figuri. Nu inteleg de ce ministrilor vremelnici, presedintelui Senatului, al Camerei Deputatilor sau sefilor de partide li se spune la televizor ca sint personalitati. "La catafalcul Prea Fericitului Parinte au venit mai multe personalitati", tot spuneau crainicele la stiri. Si ii vedeam pe Vacaroiu, Melescanu sau Bogdan Olteanu. Haide, bre, daca si astia sint personalitati, atunci PF Teoctist ce a mai fost? Baiat de mingi, copil de trupa?!
Ma uitam mai apoi la credinciosii care au participat la funeralii. La oamenii care au urcat Dealul Mitropoliei de parca urma sa li se dea nu's ce ajutoare. Foarte-foarte determinati mi s-au parut acei oameni. Se impingeau, urlau, se schimonoseau la jandarmi, doar-doar sa ajunga in preajma sicriului, sa-i pupe mina PF Teoctist. Ma, dar nici in ultimele clipe pe lumea asta sa nu-l lasi pe Batrin sa se odihneasca? Asta ca sa nu mai zic ca PF Teoctist nici macar nu putea simti cadura buzelor credinciosilor, el fiind, din motive destul de intemeiate, pe cit de nemuritor, pe-atit de rece!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii