Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un elicopter pentru Cibu

Astazi este o zi speciala pentru Constantin Cibu. Urmeaza sa treaca prin ce a trecut si premierul Tariceanu in urma cu doua saptamini: sa fie ales in unanimitate. Ce sentiment placut trebuie sa te incerce atunci cind toti cei din jurul tau sint de acord cu tine, cind iti impartasesc ideile si sint gata sa te urmeze pina in pinzele albe. In aceste momente, buricul pamintului ti se subordoneaza pe linie de partid. Dumnezeu ar vrea sa puna mina pe telefon sa te felicite pentru ca ai cistigat o batalie in care nu a mai luptat nimeni, dar ii este teama sa nu te deranjeze. Se gindeste si El ca acum, dupa ce ai ajuns presedinte al PNL Braila, nu mai ai timp sa stai de vorba cu toti muritorii de rind din Ceruri.
Probabil ca lui Cibu nu i-a placut niciodata competitia. In epoca in care a crescut si s-a format actualul primar de Braila, competitia nu era buna. Nu folosea nimanui. Era chiar daunatoare. Acum s-a legalizat competitia, dar Cibu nu are treaba cu vremurile pe care le traim. La primarie nu suporta sa fie contrazis de nimeni. Daca face bine sau face rau, asta deja nu mai este treaba brailenilor care l-au ales in lipsa de altceva. Oamenii sa-si vada de viata lor, sa-si plateasca impozitele la timp si datoriile la intretinere, caci altfel va fi vai si-amar de ei! Nu suporta sa faca echipa cu nimeni, pentru ca nu-i convine sa imparta succesul cu nimeni. Ce-i drept, pina acum nu a avut ce imparti, dar el inca mai spera.
Poate va intrebati de ce s-a agitat atita Cibu sa ajunga presedinte al PNL Braila, inainte ca lumea sa inceapa sa voteze. Pe bune, nu-i mare smecherie sa fii seful liberalilor la Braila. Cei de la "centru" nu dau doi bani pe tine si te folosesc, la o adica, drept masa de manevra. Asadar, te-ai ales sef, dar nu ai pic de putere. Altfel spus, esti degeaba! Pardon, poate asa ginditi voi, nu si Constantin Cibu. Pentru el, totul se rezuma la a fi in tot si-n toate. Ma gindesc ca daca tot nu face nimic cu banii nostri, fraierii de contribuabili, n-ar fi rau ca edilul orasului sa doteze Primaria Braila cu un elicopter. Am auzit ca-i foarte util in momentele in care esti pus pe fuga.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii