Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un elev stralucit are nevoie de sprijin pentru a se trata de o boala nemiloasa

Pentru Alex Moanta, un elev stralucit al clasei a XII-a B la Colegiul National "Nicolae Balcescu" soarta a fost nemiloasa. Aflat la virsta la care visele deja incep sa se materializeze, iar viata ar trebui sa i se deschida senina, Alex s-a imbolnavit de tumora osoasa, osteosarcom, iar in octombrie 2004 a fost operat si tratat la Clinica Rizzoli din Bologna, Italia. Marcela Moanta, mama baiatului, ne-a spus ca Alex a primit un sprijin important, in acele clipe de mare cumpana, din partea colegilor si a profesorilor sai, care l-au sustinut si il sustin in continuare atit moral, cit si material.
Pentru a-i fi salvata viata, s-a impus amputarea coapsei drepte in treimea superioara si pneumectomie dreapta pentru metastaza pulmonara. De atunci, Alex, la solicitarea medicilor italieni, trebuie sa efectueze control oncologic pentru metastaza pulmonara, la fiecare trei luni si scintigrafie osoasa in fiecare an, pentru a se putea controla evolutia bolii.
In procesul-verbal semnat de membrii Comisiei medicale de specialitate, se afirma ca "deoarece pacientul a facut protocolul complet de investigatii si tratament in strainatate, necesita continuarea acestuia in acelasi loc, adica la Institutul Ortopedic Rizzoli, Bologna, Italia".
Cum Alex face tratamentul in ambulatoriu, Ministerul Sanatatii nu le poate deconta, lui si mamei, care il insoteste de fiecare data, cheltuielile de transport, de cazare si de masa. Tocmai de aceea atit Primaria, cit si colegii s-au implicat din prima clipa si au strins pentru Alex diferite sume de bani pentru a face posibila deplasarea baiatului in Italia, dar, din pacate, suma nu a acoperit decit o mica parte din costurile acestor deplasari periodice.
Asa a ajuns mama tinarului la ziar, cu speranta ca acum, in Sfintul Post al Pastelui, se vor gasi oameni cu dare de mina, dornici sa ajute aceasta familie.
Contul pentru Alex, deschis la BCR este: cod IBAN: RO59RNCB0048035707610001, iar familia poate fi contactata la adresa ANL Apollo Baldovinesti, str. Radu Popescu nr. 7, bloc B, sc. 1, ap. 2.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii