Mergi la conţinutul principal

Un deținut de la Centrul de Detenție Tichilești a luat examenul de bacalaureat cu media 9.38

• acesta a obținut rezultate foarte bune: nota 10 la matematică, nota 9.40 la disciplina Limba și literatura română și 8.75 la disciplina Fizică, obținând ca medie de examen 9.38 • prin sprijinul Grupului Școlar ”C.D.Nenițescu" Brăila, elevul aflat în executarea unei măsuri privative de libertate a fost inclus în clasa a XII-a, profil «științele naturii», după ce a încercat fără succes să se înscrie în alte unități de învățământ

 

Aflat în executarea unei pedepse cu închisoarea în Centrul de Detenție Tichilești, un tânăr a trecut cu bine de examenul de bacalaureat, cu media 9.38.

Potrivit reprezentanților unității, etapele de vârstă se încadrează în diferite perioade ale școlarității: primar, gimnazial, liceal, universitar, postuniversitar. ”Fiecare etapă de școlarizare se încheie cu probe de evaluare, cu examene de absolvire. Unul dintre acestea este și Examenul Național de Bacalaureat, cunoscut liceenilor ca fiind «examenul maturității». În anul școlar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, prin sprijinul inspectorului școlar pentru învățământ special Vasilica Vargă și Grupului Școlar " C.D.Nenițescu" Brăila. Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil «științele naturii» a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unități de învățământ, însă fără succes, din motive care au la bază anumite prejudecăți, convingeri eronate  în defavoarea obiectivității, a oferirii de șanse, a acceptării, a umanismului”, se arată în comunicatul Centrului de Detenție Tichilești.

Reprezentanții unității de detenție arată că au fost mai multe provocări de înfruntat în acest sens, însă s-au găsit până la urmă oameni implicați, deschiși și toleranți, în rândul corpului profesoral al unității de învățământ menționate, care au dat posibilitatea tânărului să susțină examentul de bacalaureat. Astfel, la data de 8 iulie, se arată în informarea transmisă de la Centru de Detenție Tichilești, în urma  afișării rezultatelor la examenul de  bacalaureat, elevul a trecut cu brio. ”Elevul nostru, prin efortul propriu susținut și de sprijinul doamnei profesor de matematica Anișoara Tacciu, a obținut rezultate foarte bune: nota 10 la disciplina Matematică, nota 9.40 la disciplina Limba și literatura română și 8.75 la disciplina Fizică, obținând ca medie de examen 9.38. Mulțumim conducerii IȘJ Brăila, conducerii unității de învățământ  prof. Mușat Angelica precum și doamnei prof. Tacciu Anișoara de la Școala Gimnazială Specială Tichilești pentru implicarea necondiționată și pentru calitatea profesional-umană de care au dat dovadă în toată această perioadă”, se mai arată în comunicatul transmis online de unitatea de detenție.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro