Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un contingent bulgar va asigura securitatea aeroportului de la Kabul

Bulgaria a decis sa trimita 70 de militari in Afganistan, pentru a asigura securitatea aeroportului de la Kabul pentru o perioada de cinci luni incepind din august, a anuntat, joi, Guvernul de la Sofia, citat de Reuters.
Bulgaria a trimis deja 100 de militari si personal medical care se ocupa de cei 9.000 de membri ai Fortei internationale de asistenta pentru securitate din Afganistan (ISAF), condusa de NATO, care isi desfasoara activitatea la Kabul, in nordul si vestul Afganistanului.
Noul contingent militar va parasi Bulgaria in jurul datei de 15 iulie, dupa aprobarea planului de catre Parlament.
"In conformitate cu planurile NATO, Bulgaria va conduce misiunea de asigurare a securitatii pe aeroportul din Kabul din august pina in decembrie", a declarat Guvernul intr-un comunicat, dupa aprobarea acestei masuri.
Un proiect anterior prevedea trimiterea a 350 de militari pentru aceasta misiune, dar ulterior, Guvernul a micsorat numarul acestora.
"In aceasta etapa, 70 de militari sint suficienti", a declarat ministrul Apararii, Veselin Bliznakov.
Extinderea operatiunilor NATO in lunile urmatoare va determina cea mai mare crestere a numarului de militari din Afganistan din 2001, cind a fost inlaturat de la putere regimul taliban, si va implica alianta in cea mai dificila misiune terestra din instoria sa de 58 de ani.
Violentele au sporit in Afganistan in ultimele luni, cind s-au intensificat atacurile sinucigase, raidurile si ambuscadele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii