Mergi la conţinutul principal

Un coș prea mic pentru un cartier așa de mare! Focar de infecție în stația de autobuz Progresul

* zilnic, stația de autobuz și unicul coș de gunoi de vizavi de fostul Liceu Progresul, de pe Calea Galați, sunt pline de pet-uri, pachete de țigări, gunoi și resturi menajere * mirosul pestilențial și mizeria i-a exasperat pe locatarii din zonă, mai ales că este vorba de cea mai aglomerată zonă a cartierului Vidin

 

 

 

 

Mizerie și focar de infecție, în stația de autobuz de pe Calea Galați, vizavi de fostul Liceu Progresul.

Nu este zi de la Dumnezeu pentru ca incinta stației de autobuz și, mai ales, singurul coș de gunoi instalat de puțină vreme în vecinătatea stației să nu fie pline de pet-uri, resturi menajere, pachete de țigări și pahare goale de cafea, în condițiile în care angajații firmei de salubritate adună mizeria, dar nu pot ține pasul cu cantitatea de gunoi care se așează la loc, cât ai bate din palme. Mirosul pestilențial devine insuportabil, în condițiile în care stația de autobuz Braicar, despre care vorbim, se află în cea mai aglomerată zonă a cartierului Vidin, acolo unde sunt și magazinele Lidl și Profi, frecventate de multă lume, și unde își fac veacul asistații Adăpostului de noapte de pe Strada Eroilor, care confndă strada cu halta de gunoi.

În aceeași zonă, anul trecut, reporterii noștri semnalau o altă problemă apărută, de data aceasta, în incinta părculețului de vizavi de fostul Liceu Progresul. Indivizi certați cu legea consumau alcool în loc public și mâncau semințe, aruncând, apoi, cojile și pet-urile peste asfaltul proaspăt turnat de municipalitate. Asta în condițiile în care, la doi pași distanță, se află mai multe coșuri de gunoi, unde ar putea să-și depoziteze resturile.

Situația nu s-a schimbat prea mult de atunci. În plus, pereții fostului Liceu Progresul, străjuiți de gard viu, precum și trotuarul de lângă imobil s-au transformat în veceu public, după ce asistații pomeniți mai sus și alcoolicii care își fac veacul în zonă își satisfac necesitățile fiziologice fără pic de jenă, în văzul lumii. O simplă deplasare pe trotuarul dintre Lidl și Eroilor, paralel cu liceul, îți taie pofta de mâncare pentru tot restul zilei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro