Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un ciot uitat pe Strada I. L. Caragiale, pericol pentru pietoni

* respectiva buturugă, deși redusă ca dimensiuni, a distrus trotuarul, deplasând ditamai pietrele de granit și stricând imaginea unei străzi frumoase, în plin Centru Istoric al Brăilei * contactat ieri, directorul Direcției Tehnice a Primăriei Brăila, ing. Marius Termegan, ne-a precizat că trotuarele din zonă vor fi reparate dar că ridicarea buturugilor intră în sarcina Seroplant

 

Un copac situat pe Strada I.L. Caragiale, pe trotuar, în plin Centru Istoric al municipiului Brăila - copac din care a mai rămas doar un ciot, după ce a fost retezat la vreo 30 de centimetri de suprafață - a deplasat pietrele de granit și a devenit un real pericol pentru pietoni. Mai mulți brăileni care locuiesc în zonă ne-au semnalat acest lucru, spunându-ne că se împiedică de dalele de granit ori de câte ori sunt nevoiți să treacă pe I.L. Caragiale. O situație similară ne-a fost semnalată de brăilenii care locuiesc pe B-dul Independenței, unde arborii de mari dimensiuni au distrus încet, dar sigur, trotuarul din piatră de granit, așa-numita "piatră cubică". Și asta pentru că, la data la care au fost reabilitate străzile din Centrul Vechi, muncitorii nu au lăsat suficient loc de jur-împrejurul copacilor, cum ar fi fost normal, pentru ca aceștia să se poată dezvolta în voie.

Contactat în legătură cu sesizările primite, ing. Marius Termegan, director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, ne-a precizat că străzile situate în Centrul Istoric al orașului au fost reabilitate de curând - mai precis, au fost asfaltate - și că urmează să fie reabilitate și trotuarele. "Se vor reabilita toate trotuarele din zonă, iar unde constatăm că există probleme de genul celor semnalate de dvs., remediem situația. Asta numai dacă ni se va permite, pentru că ne aflăm într-o zonă protejată. Nu se poate turna pur și simplu asfalt dacă nu avem toate avizele de la Ministerul Culturii", a spus ing. Termegan.

Sursa citată a mai spus că toaletarea arborilor de pe străzi - inclusiv ridicarea buturugilor - intră în sarcina Seroplant.    
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii