Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brazilian incearca sa salveze fotbalul brailean

Un brazilian de numai 25 de ani, care a evoluat in citeva partide oficiale in Liga I pentru Otelul Galati, va juca din aceasta primavara la CF Braila. Alaturi de el mai sosesc in oras alti cinci "otelari" care vor ridica la 9 numarul "stranierilor" galateni din lotul brailean.
Cu toate ca in urma cu citeva zile se parea ca va miza doar pe jucatori din judetul Braila, Ionel Iuga a inceput sa spere ca va putea construi o echipa care sa se bata cu sanse reale la evitarea retrogradarii. Marti, Ivan Dinu, managerul clubului brailean, s-a asezat la masa tratativelor cu presedintele Otelului si, cu toate ca nu a facut public rezultatul dezbaterilor, a fost o intilnire fructuoasa.
Conducatorii Otelului au fost insa mult mai volubili si ne-au dezvaluit faptul ca sase jucatori tineri de la gruparea galateana, majoritatea cu evolutii in Liga I, vor veni la CF Braila pentru a salva echipa de la retrogradare.
Acestia sint portarul de 25 de ani Marius Iorga, care a evoluat mai mult la echipa a doua, fundasii centrali Davi Rancan, un brazilian de 25 de ani, si Raul Crisan, component al nationalei de juniori a Romaniei, mijlocasul dreapta de 19 ani Eduard Tismanaru si atacantii David Banaru si Robert Elek, jucatori de 25 si respectiv 19 ani.
Cu exceptia portarului, toti ceilalti au evoluat pentru Otelul pe prima scena a tarii. Tinarul atacant Robert Elek a si marcat un gol foarte important anul trecut pentru gruparea lui Petre Grigoras, unul de trei puncte in victoria cu 1-0 pe care Otelul a izbutit-o in fata Politehnicii Timisoara.
Lista jucatorilor galateni este intregita de cei trei fotbalisti care au evoluat si in tur pentru CF Braila: Ghidarcea, Macare si Girleanu.

Catalin Tofan confirma acordul de colaborare

Contactat telefonic, directorul general adjunct al Otelului, Catalin Tofan, a confirmat colaborarea dintre cele doua grupari.
"Nu sint informat daca exista in acest moment o intelegere scrisa, dar stiu ca presedintele Marius Stan a avut o discutie cu sase dintre jucatorii care nu intra in vederile staff-ului tehnic pentru retur si i-a indreptat spre Braila. Jucatorii vizati sint Iorga, Rancan, Banaru, Elek, Tismanaru si Crisan. Ceea ce mai pot sa confirm este faptul ca jucatorii acestia se afla pe lista noastra de transferari. Antrenorul Petre Grigoras va decide daca acestia vor evolua numai in retur la Braila sau vor fi transferati pe o perioada mai lunga".

Tranzactia e valabila numai pina la vara

Un alt oficial care a confirmat trecerea celor sase jucatori in curtea CF-ului brailean este chiar antrenorul principal al galatenilor, Petre Grigoras. Tehnicianul Otelului a afirmat ca i-a suris, din start, ideea unei colaborari intre cele doua echipe.
"Deocamdata vorbim doar despre o colaborare intre cele doua cluburi. Tinind cont de situatia delicata in care se afla CF Braila am hotarit sa o ajutam sa-si realizeze obiectivul, mentinerea in cel de al doilea esalon valoric. Tranzactia este insa valabila numai pina la vara. Toti sint jucatori tineri si au nevoie de jocuri, iar eu consider ca este mai bine sa evolueze in Liga secunda, intr-un campionat mai puternic decit la satelitul clubului in Liga a III-a. Cei de la Braila trebuie sa aprecieze insa gestul nostru si sa respecte conditiile contractuale. Chiar daca la un moment dat fotbalul a cam fost neglijat, Braila este un oras mare, are mii de iubitori ai sportului rege si merita sa aiba macar o echipa de Liga a II-a", a declarat antrenorul Petre Grigoras.
Tehnicianul Otelului a declarat ca doreste cu adevarat sa ajute fotbalul brailean si ca nu poarta pica celor care l-au chemat sa preia conducerea tehnica a Daciei Unirea pentru ca apoi sa-l trateze cu indiferenta: "Nu sint un tip ranchiunos si am uitat incidentul acela. In cele 10 zile cit am stat la Braila mi-am dat seama ca nu se dorea sa se faca performanta. Atunci s-au discutat multe lucruri, dar nu s-a facut nimic concret, de aceea am si renuntat repede la ideea de a antrena Dacia Unirea. Acum este cu totul altceva, vorbim de o colaborare care sa fie benefica ambelor cluburi".
Grigoras a mai mentionat faptul ca va cauta sa urmareasca partidele pe care le va sustine in retur CF Braila, iar in situatia in care programul oficial al Otelului nu-i va permite sa se deplaseze la Braila, va delega alte persoane competente care sa-i monitorizeze pe jucatorii sai.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii