Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brailean a ajuns in Italia ascuns in remorca unui TIR

Riscindu-si viata, dar si libertatea, un brailean domiciliat in comuna Tichilesti a reusit performanta de a ajunge tocmai in orasul Triest din Italia, ascuns in remorca unui camion de marfa. Individ cu antecedente penale - arestat in prezent pentru alte infractiuni -, Gabi Gheorghita Ursu, in virsta de 36 de ani, va fi judecat pentru savirsirea a trei infractiuni: trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei, trecere ilegala a granitelor altor state europene si fals privind identitatea. La data comiterii infractiunilor, invinuitul avea restrictionat dreptul la libera circulatie pe o perioada de patru ani.
Aventurile lui Gabi Gheorghita Ursu s-au petrecut in urma cu aproape doi ani. Intrucit nu mai avea dreptul sa iasa legal din tara, precizeaza anchetatorii, in ziua de 15 iulie 2004, Ursu s-a furisat intr-o parcare din Sanicolau Mare si s-a ascuns in remorca unui camion, despre care stia ca va pleca in Italia. Fiind noapte, soferul camionului nu si-a dat seama ca are un pasager clandestin in remorca. Braileanul a reusit astfel sa treaca neobservat frontierele Romaniei, Ungariei, Austriei si Italiei ajungind, in final, in orasul Triest. Din Triest, el a plecat sa caute de munca in orasul italian Verona. Oamenii legii spun ca fugarul s-a descurcat binisor, gasind de munca intr-un service auto. Dupa aproximativ trei luni, insa, mai precis pe 13 octombrie 2004, el a fost depistat si retinut de carabinieri. Aflat la sediul politiei italiene, braileanul a declarat ca se numeste "Batog Mihai" si ca este nascut pe data 30.06.1973, in Romania.
Minciunile spuse aveau sa-l coste scump pe Gabi Ursu. Pe 15 octombrie acelasi an, el a ajuns pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, cu o cursa plecata din Bologna. Autoritatile romane au constatat ca fotografia aplicata pe documentul provizoriu de identitate emis in Italia pe numele "Batog" este una si aceeasi cu cea existenta pe fisa pasaportului romanesc al braileanului Ursu. In consecinta, i s-a intocmit dosar penal si pentru fals privind identitatea. Cazul va fi solutionat de instanta Judecatoriei Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii