Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un brăilean a murit după ce a căzut de la înălțime, printr-o spărtură din balustrada podului Apollo

* incidentul s-a produs miercuri, în timp ce bărbatul de 48 de ani se întorcea de la cumpărături cu soţia * potrivit unor martori, el s-a împiedicat şi a căzut în gol, întrucât lipsea bara de protecţie de la pod  * acesta a căzut de la o înălţime de circa 7 m şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila, însă a murit peste noapte, din cauza rănilor grave suferite * balustrada avariată în urma unui accident rutier nu a fost reparată, municipalitatea susținând că nu a primit notificare de la Poliție * abia după incidentul mortal a fost montată provizoriu o plasă de protecție

 

 

 

Un brăilean şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de pe Pod Apollo. Incidentul s-a produs miercuri, însă bărbatul a murit, din cauza rănilor grave, în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit unor martori, bărbatul se deplasa cu soția de la cumpărături şi la un moment dat s-a împiedicat de gropile din asfalt și a căzut prin spațiul lăsat liber, de la o balustradă ruptă în urma unui eveniment rutier mai vechi. Poliţiştii ne-au dat informaţii privind incidentul de la pod Apollo, însă nu ne-au comunicat şi cauza acestuia, precizând că cercetările sunt în curs. Vineri, poliţiştii au confirmat decesul bărbatului căzut de pe pod.

 „La data de 06.10.2021, in jurul orelor 18.30, Politia Municipiului Braila a fost sesizată cu privire la faptul că,  un bărbat în vârstă de 48 ani, în timp ce se afla pe Podul Apollo din municipiu, a căzut de la o înălţime de circa 7 m. În urma evenimentului, persoana a fost transportată la Spitalul Judeţean Brăila pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

Vineri, poliţiştii IPJ Brăila ne-au comunicat că persoana în cauză a decedat la spital, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Tot vineri, o echipă de lucru a Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila a montat provizoriu o plasă de protecție, ca să nu se mai întâmple încă un incident de acest gen. De ce nu a fost reparată până acum balustrada? Atât conducerea SUPAGL cât și nici reprezentanții Primăriei contactați de reporterii noștri ne-au declarat că nu au cunoștință de vreo notificare din partea Poliției referitoare la accidentul rutier care a provocat degradarea balustradei. Cu alte cuvinte, reprezentanții municipalității susțin că nu au știut că balustrada era ruptă și nici în prezent nu știu exact dacă pot face reparații sau trebuie să lase neatinsă porțiunea degradată, pentru a nu afecta în vreun fel cercetările Poliției. Acesta ar fi  motivul pentru care, vineri, s-a pus doar acea plasă.

În altă ordine de idei, Șos. Baldovinești, inclusiv podul Apollo cu balustradele aferente, trebuie să intre într-un amplu proces de reabilitare, Primăria având deja un contract semnat cu o firmă specializată. Nu se știe, totuși, dacă lucrările vor mai începe anul acesta, dată fiind apropierea sezonului rece.

 

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii