Mergi la conţinutul principal

Un brăilean de pe Strada Tineretului, exasperat de gunoiul din parcare şi de animalele vecinilor

* Romică Martinovici spune că vecinii de bloc aruncă pungi pline de gunoi în locuri nepotrivite, respectiv coşurile de lângă trotuar * în plus, lucrătorii de la Salubritate nici nu s-au atins de frunzele adunate, astă-toamnă, lângă borduri * nu în ultimul rând, brăileanul mai are o nemulţumire, legată, de această dată, de comportamentul proprietarilor de animale 

 

 

 

Reclamaţie sosită pe adresa redacţiei "Obiectiv-Vocea Brăilei", formulată de locatarul unui bloc de pe Strada Tineretului, respectiv blocul A45, Romică Martinovici.

"S-au pus coşurile astea de gunoi şi lumea aruncă în ele gunoiul menajer. Nu-l ia nimeni. I-am întrebat pe cei care mătură străzile - pe Tineretului şi pe Roşiori - şi au spus că nu au nicio treabă cu aceste coşuri de gunoi. Dintre blocuri nu ia nimeni gunoiul! În al doilea rând, uitaţi mizeria care nu s-a ridicat niciodată din parcare! După ce au căzut frunzele, ar fi trebuit să dea măcar o dată cu mătura, că le duce vântul în canalizare şi se înfundă. Frunzele de lângă rigole (borduri) că grădinile ni le curăţăm noi, în fiecare an. De 30 de ani, de când stau aici, am măturat, am greblat, am tăiat iarba, am făcut frumos", a spus brăileanul nemulţumit.

Întrebat dacă cei care deţin locuri de parcare au făcut vreodată curat, Romică Martinovici a spus că nu au făcut acest lucru, pentru că "nu e treaba lor". Nici proprietarii de câini şi de pisici nu au scăpat de ochiul vigilent al locatarului de la blocul A45.

"Pun mâncare pentru câini şi pentru pisici şi rămâne acolo. Uitaţi pungile! Sunt de aici, din bloc. Cică nu îmi plac animalele. Mie îmi plac animalele, dar îngrijiţi-le! Faci slalom printre r... de câine, pentru că, în loc să-şi facă nevoile în iarbă, fac pe trotuar. Nu e corect! Zilele trecute, m-am certat cu o femeie - eram la balcon - care ieşise cu câinele legat în lesă. Câinele s-a dus şi s-a urinat lângă maşina mea. Am deschis geamul şi m-am luat de ea: "Măi femeie, nu eşti sănătoasă la minte?! Aia e maşina mea! Eu pun mâna pe roata aia". "Domnule, e animal!". "Animal eşti tu, că-l ţii de lesă!". E normal?! Dacă le plac animalele, să aibă punguliţă la ei şi să ia rahatul de jos. Şi să facă (Salubritatea - n.r.) într-un fel cu astea, să trimită pe cineva să le golească. Nu înţelege lumea că acest coş nu este pentru gunoiul menajer. Tomberoanele sunt în apropiere, ar putea pune gunoiul acolo. Dar e mai comod pentru ei! Îi văd dimineaţă, când pleacă la serviciu, cu sacoşa de gunoi pe care o aruncă acolo, la coş. Sau seara. Eu urmăresc ce se întâmplă, am maşina aici şi fac curăţenie, grădina asta este a mea. O să vă arăt şi nişte poze pe care le-am făcut săptămâna trecută", a mai spus locatarul nemulţumit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro