Un brăilean a ajuns în faţa instanţei după ce a încasat de la o bancă o sumă de bani trimisă prin Western Union, care era de 10 ori mai mare decât cea care îi era destinată. Astfel, în loc de 100 de euro, bărbatul a primit echivalentul în lei a 1.000 de euro, după ce funcţionara de la ghişeu i-a completat greşit actele. Inculpatul şi-a însuşit suma, motivând apoi că nu şi-a dat seama de eroare. În ciuda explicaţiilor, Bogdan V. (29 de ani) a fost cercetat şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de însuşire a bunului găsit, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.
În fapt, la data de 16 noiembrie 2009, Bogdan V. s-a prezentat la sediul SC Raiffeisen Bank - Sucursala Brăila pentru a ridica suma de 100 de euro, pe care o primise prin Western Union. Ajuns în faţa ghişeului, bărbatul a semnat formularul ce prevedea suma respectivă, apoi a cerut ca aceasta să îi fie remisă în echivalentul în lei. Pentru a efectua tranzacţia, funcţionara de la ghişeu a întocmit un buletin de schimb valutar şi un ordin de plată, însă pe ambele înscrisuri a trecut în mod eronat suma de 1.000 de euro, în locul celei reale, de 100 de euro. Inculpatul a semnat actele, apoi a ridicat suma de 4.230 lei, reprezentând echivalentul celor 1.000 de euro. Când să iasă din bancă, acesta a sesizat eroarea, s-a întors şi a verificat actele şi suma primită, apoi a părăsit sediul unităţii. Plata eronată a fost descoperită ulterior de angajaţii băncii, cu ocazia verificărilor lunare. La audieri, inculpatul a declarat că nu a citit înscrisurile pe care le-a semnat, nu a numărat banii ridicaţi de la ghişeu şi nu a observat că a primit o sumă de 10 ori mai mare decât cea la care era îndreptăţit. Angajata băncii care a completat greşit actele şi i-a dat mai mulţi bani inculpatului nu a putut fi acuzată de neglijenţă în serviciu întrucât plata eronată a sumei de 900 de euro nu poate fi considerată o vătămare importantă a intereselor legale ale unităţii bancare.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.