Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un an "aiurit" pentru politicienii braileni

Anul 2005 a insemnat pentru judetul Braila o perioada plina de framintari, in care cetatenii s-au confruntat cu inundatii, greve, epidemii, sau au asistat la lupte politice duse pina la absurd. Brailenii si-au putut astfel da seama ce fel de oameni ne conduc sau ne reprezinta si cit de pregatiti sau nu au fost pentru a rezolva crizele care s-au abatut asupra judetului nostru inca de la inceputul anului. In aceste conditii, a fost interesant de aflat de la fiecare dintre alesii nostri, ca si de la conducerea prefecturii, raspunsul la intrebarea: Care-i cea mai mare realizare pe plan profesional precum si personal din anul 2005?

Liliana SERBAN

Astfel, prefectul judetului, Nicolae Mitroi, considera ca in conditiile in care anul 2005 a fost unul "aiurit", iar Prefectura Braila s-a confruntat cu probleme extraordinare, s-a descurcat chiar bine. Mai mult, acesta este de parere ca sub conducerea sa, Prefectura braileana a prezentat un factor de echilibru intre toate celelalte institutii din judet: "A fost un an aiurit si totul s-a desfasurat in cea mai mare viteza, dar sint multumit ca in anul care a trecut, Institutia Prefectului a inceput sa atinga nivele mai inalte de performanta. De exemplu, solutionarile pe orice cauze se fac in cel mult 20 de zile. Si nu avem nici un fel de lucrari intirziate. In rest, cred eu ca am gestionat cu mult echilibru crizele cu care ne-am confruntat, inzapeziri, inundatii, gripa aviara, retrocedari si toate astea. Eu cred ca asta e o mare realizare. Pe plan personal am realizat insa ca nu mi-am facut nici macar o zi de concediu. Mai mult de atit... nu am avut timp".
Si subprefectul Aurica Avram merge tot pe ideea echilibrului pe care Prefectura l-a impus in acest an, si este multumit de relatia de colaborare pe care a stabilit-o intre institutii: "Cred ca putem spune ca noi, conducerea Prefecturii, am gestionat bine problemele pe care le-a avut acest judet. Asta in conditiile in care resursele alocate pentru diferite probleme nu au fost intotdeauna suficiente, dar am cautat sa ne descurcam si sa impacam pe toata lumea. La nivelul Prefecturii am reusit sa realizam o buna colaborare cu celelalte institutii si, cred eu, ca am actionat ca un factor de echilibru intre acestea. Pe plan personal nu sint multumit decit ca atit familia mea, cit si eu sintem sanatosi si ca fiica mea si-a exprimat dorinta de a se casatori. Si ca orice alt parinte nu pot decit sa fiu foarte bucuros pentru ea. In rest, timpul nu mi-a permis sa fac altceva pe plan personal".

"Noi, cei de la conducerea CJ, am fi reusit sa facem mult mai multe, daca in loc de trei nu ar fi trebuit sa muncim numai doi"

In ceea ce priveste conducerea Consiliului Judetean, mai precis presedintele Gheorghe Bunea Stancu si vicepresedintele Niculina Moisescu considera ca au cu ce se lauda pe anul 2005, in vreme ce vicele Gheorghe Chiru sta mai slabut la capitolul realizari pe anul care a trecut.
Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu: "Pe plan personal nu prea am cu ce sa ma laud, ca am stat de dimineata pina seara aici. Satisfactia mea personala este ca am reusit in anul care a trecut sa pun pe o linie bine definita, care inseamna normalizare de fapt, activitatea din CJ. Acest judet are potential mare, iar datorita unor miscari abile pe care le-am facut, se va dezvolta in cadrul regiunii Braila - Galati, pentru ca exista tendinta formarii unei aglomerari urbane in aceasta zona, si decit sa ne impotrivim degeaba, mai bine lucram impreuna cu galatenii, sa avem toti de cistigat din asta. O alta realizare de care ma bucur este preluarea aeroportului Ianca, deoarece acolo incercam sa facem o piata de gros si un aeroport cargo, care va dezvolta enorm localitatile din jur. Sint multumit si de faptul ca am reusit sa fac rost de bani de la Guvern pentru drumul Braila - Marasu din Insula Mare, despre care se credea ca nu o sa se mai realizeze vreodata, si pentru ca am inceput sa rezolvam una cite una, problemele legate de alimentarea cu apa si calitatea acesteia in judet. Sint multumit ca primariile din teritoriu arata si ele ca prin vest, cu tehnica corespunzatoare, masini. Toate acestea s-au facut de cind sint eu presedinte de CJ si sint mindru de asta. Pe linie de cultura s-au facut foarte multe atit in judet, cit si in oras, nu mai e nevoie sa le enumar. Deci eu sint multumit de ce am realizat anul acesta si astea sint numai citeva. Bineinteles ca as fi vrut sa fac mai multe, dar o sa incerc sa realizez tot ceea ce imi doresc pentru acest judet la anul".
La rindul sau, desi e satisfacuta de activitatea depusa in cursul acestui an, Niculina Moisescu este nemultumita de faptul ca, desi teoretic la conducerea CJ sint trei oameni care ar fi trebuit sa faca treaba, au muncit numai doi, adica pesedintele si ea, pe cind cel de-al treilea, Gheorghe Chiru, s-a ocupat de alte treburi care nu au avut legatura cu judetul: "Tot ce am facut anul acesta a fost facut cu drag pentru acest judet. Dar sint convinsa ca noi, cei de la conducerea CJ, am fi reusit sa facem mult mai multe, daca in loc de trei nu ar fi trebuit sa muncim numai doi. Ca cel de-al treilea si-a gasit alte ocupatii. Am facut tot ce mi-am propus sa fac in acest an, poate e loc de mai bine, dar in conditiile in care am lucrat... A fost bine ca am reusit sa ma descurc si asa. Sint multumita de relatia de colaborare pe care am stabilit-o atit cu insitutiile din subordinea mea cit si cu celelalte, ceea ce este un lucru mare. Stiti cum se lucreaza in administratie... Sint foarte multumita de modul in care s-au dezvoltat directiile privind integrarea europeana, elaborarea de programe, cultura. Totodata, sint satisfacuta de modul in care prin efortul nostru, al tuturor, CJ a reusit sa gestioneze crizele prin care a trecut judetul, ma refer exact la partea care i-a revenit. Ca nu ma intereseaza ce au facut altii. Sint mindra de cum a evoluat judetul nostru din punct de vedere cultural, in acest an, cu festivalul "George Grigoriu", cu alte manifestari. Orasul nostru a fost cindva cunoscut pentru activitatile culturale, dar a intrat intr-un con de umbra din care trebuie neaparat sa iasa. Si eu cred ca deja se simte ca se misca ceva in bine in directia asta. Pe plan personal, nu am facut nimic ca nu am avut timp deloc pentru mine. Acasa sint musafir".
In ceea ce il priveste pe celalalt vicepresedinte, Gheorghe Chiru, acesta considera ca cea mai mare realizare a sa pe anul 2005 a fost faptul ca s-a intors la partidul din care a plecat si de unde a invatat politica: "Eu sint bucuros ca am reusit sa depasesc niste performante proprii, anul acesta si cred ca asta e cel mai important. Cel mai bun lucru e ca am putut sa iau decizia sa ma intorc la partidul care m-a invatat primii pasi in politica si unde am invatat sa fac politica. In rest, am avut niste realizari si deceptii, iar planul personal a fost afectat de maxima implicare in viata politica si administrativa a Brailei. Voi incerca, in anul care vine, sa incep activitatea mea pe toate planurile sub alte auspicii".

"Nu sint platit sa fac lucruri pentru mine, ci pentru braileni"

La nivelul Primariei Braila, conducerea a fost mai modesta in ceea ce priveste realizarile pe 2005. Astfel, primarul Constantin Cibu este multumit ca a reusit sa finalizeze noul Canal Colector si spune ca nu este platit sa aiba o viata personala, ci sa munceasca pentru braileni: "Sint foarte multumit ca am finalizat Canalul Colector de pe Rosiori ca aveam impresia ca nu se mai termina. Sint multumit de reabilitarea iluminatului public, de reabilitarea unor strazi care nu mai fusesera reabilitate de zeci de ani sau niciodata. Au fost mai multe, dar nu vreau sa le insir acum. Sint multumit ca am reusit sa fac macar atit. Si cum nu sint platit sa fac lucruri pentru mine, ci pentru braileni, nu am avut timp de viata mea personala. Nici concediu nu mi-am luat, am prins doar citeva weekend-uri la pescuit. Dar acum, cum va da iarna, voi fi non - stop la Primarie".
La rindul sau, viceprimarul Daniela Vasioiu spune ca singura sa multumire pe plan profesional este ca, la sfirsit de an, se pare ca lucrurile vor intra pe un fagas normal in cadrul echipei de la conducerea Primariei: "Eu cred ca cea mai mare realizare a mea e ca am incercat, si de cele mai multe ori am reusit, sa ajut brailenii. Si e vorba de cazuri concrete, de exemple punctuale, nu vorbesc asa, in general. In rest, ma bucur ca se pare ca exista semnale ca, la aproape un an de la alegeri, va exista in sfirsit o colaborare asa cum ar fi trebuit sa fie de la inceput, in cadrul echipei de la conducerea Primariei. Pe plan personal, chiar ca nu am realizat nimic, ca timpul nu m-a lasat".
In ceea ce il priveste pe viceprimarul Lucian Tilea, acesta considera ca cele mai mari realizari ale sale se refera la diferitele proiecte pe care le-a derulat sau le are in derulare cu Regia de Apa si "CET": "Cred ca sint 2, 3 directii de a caror dezvoltare sint multumit. Ma refer la proiectele pe care le derulez in parteneriat cu Regia de Apa si "CET", care sint menite sa modernizeze si sa mareasca confortul brailenilor. Mai este si proiectul cu producerea de motorina ecologica chiar in curtea "CET" de care am mai vorbit. Mai e vorba si de faptul ca am reusit sa punem de o parte bani pentru citeva studii de fezabilitate pentru alte proiecte foarte importante pe care le vom derula anul viitor, cum ar fi drenajele naturale in Lacul Dulce si Chercea, sau despre semnalizarile si semnalele rutiere din municipiu. Din punct de vedere cultural, ma bucur ca am reusit ca, impreuna cu cei de la Teatrul "Maria Filotti" sa producem o schimbare organizatorica pe plan artistic si managerial, care a dus la mari succese pentru teatrul brailean. Toate acestea ma satisfac si pe plan personal".

Parlamentarii sint mai modesti la capitolul realizari

In ceea ce ii priveste pe parlamentarii de Braila, acestia sint chiar mai modesti decit conducerea Primariei in ceea ce priveste realizarile din 2005, nici unul dintre ei neputindu-se lauda cu ceva absolut deosebit.
Senatorul Dan Sabau: "La mine planul profesional si cel personal se intrepatrund pina la confundare asa ca pot sa spun ca cea mai mare realizare a mea pe 2005 este premiul cistigat in Japonia pentru cea mai buna lucrare de chirurgie esofagiana. Pe plan politic, as putea aminti numirea mea in fruntea comisiei de sanatate din cadrul Senatului".
Senatorul PSD Aurel Simionescu : "Sint o serie de initiative legislative pe care le-am realizat impreuna cu colegii mei parlamentari. Si sint multumit ca multe dintre ele s-au solutionat in mod pozitiv. In rest sint multumit ca am fost sanatos si am reusit sa trec si de acest an si ca am ramas in cadrul PSD Braila o echipa unita. Si ma bucur de satisfactiile pe care mi le ofera familia mea".
Deputatul PNL Gabriel Sandu: "Am reusit in acest an sa ma inscriu la un masterat de stiinte politice si ma bucur. Eu consider ca cea mai mare realizare, atit pe plan profesional cit si personal, e ca am reusit sa imi indeplinesc o parte din promisiunile facute in campania electorala si dupa".
Deputatul PD Horia Vasioiu: "Nu am cu ce mari realizari sa ma laud, pe nici un plan. Eu cred ca am incercat in acest an sa-mi fac treaba cit mai bine, atit ca parlamentar cit si ca presedinte al PD Braila. Ma bucur ca am avut nororcul sa fiu sanatos, ca si familia mea de altfel, si ca am avut puterea sa duc la capat toate problemele cu care m-am confruntat in acest an".
Deputatul PSD Mihai Tudose: "Eu cred ca cea mai mare realizare a mea de anul acesta, pe plan politic - profesional a fost ca am reusit sa ma bucur, prin ce am facut, de aprecierea electoratului brailean. Si in rest, sint multumit ca am fost sanatos sa ma bucur de fericirea familiei mele".
Deputatul PSD Alin Teodorescu: "Cea mai mare realizare pe plan profesional a fost congresul PSD din aprilie, care a adus schimbari la statut, si imbunatatiri la modul de organizare al partidului, de care sint foarte multumit. In rest nu prea ma mai laud cu nimic, ca nu am avut timp de nimic altceva".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii