Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un agent de paza a pagubit PAL SA cu 1.200 de euro

Din dispozitia procurorului Mihaela Marinescu, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, fostul agent de paza Daniel Popoaca a fost trimis in judecata, sub acuzatia de furt calificat in paguba avutului privat. In iunie 2005, ajutat de un coleg de munca, Popoaca a sustras mai multi conductori din cupru de la o macara pod rulant, pricinuind o paguba SC PAL SA de 1.202 euro (peste 43 de milioane de lei vechi), precizeaza reprezentantul acuzarii.
In virsta de 25 de ani, Daniel Popoaca a lucrat la SC PAL SA in calitate de agent de paza. Tot la PAL a lucrat si Marian Mihai. Potrivit actelor de urmarire penala, in noaptea de 18/19 iunie 2005, fiind de serviciu, paznicul Popoaca s-a decis sa sustraga conductorii de cupru de 8 mm diametru de la macaraua pod rulant aflata in incinta societatii. Folosind un fierastrau tip bonfaier si alte scule, inculpatul a reusit sa taie mai multi metri de conductori, pe care i-a trecut peste gardul societatii cu ajutorul colegului de serviciu Marian Mihai. In noaptea de 21/22 iunie, Popoaca a facut la fel, reusind sa pagubeasca SC PAL SA cu suma totala de 1.202 euro (43.031.000 lei). Conductorii de cupru sustrasi n-au mai putut fi recuperati. In schimb, Daniel Popoaca s-a pomenit cu dosar penal. Marian Mihai a fost, de asemenea, cercetat de politie, insa a scapat "doar" cu o amenda administrativa de 5 milioane de lei vechi, in baza art. 18/1 Cod Penal. Initial, Popoaca a recunoscut savirsirea faptei, dar ulterior s-a declarat nevinovat.
Cazul va fi solutionat de instanta de fond a Judecatoriei Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii