Mergi la conţinutul principal

"Un acord de finantare al Romaniei cu Bruxelles-ul fara FMI este posibil, dar nu si invers"

"Toate statele care au apelat la ajutorul CE in contextul actual au recurs si la un acord cu Fondul. Ultimul acord al Romaniei cu FMI, care nu a presupus ajutor financiar pentru tara, a fost facut tocmai la solicitarea UE, in contextul preaderarii si tocmai pentru ca UE nu avea aceasta capacitate de monitorizare pe care o are Fondul", a explicat Ionut Popescu.
El a precizat ca un acord al Romaniei cu FMI, in conditiile actuale, ar fi mai putin restrictiv decat intelegerile incheiate anterior. "Nu trebuie sa privim FMI la modul rigid, ca ne impune inghetarea salariilor si cresterea taxelor. Putem lua si exemplul Ungariei, ca sa vedem ca sunt mult mai flexibili in momentul de fata", a spus consilierul primului ministru.
Ungaria a obtinut in 28 octombrie 2008 un sprijin financiar exceptional de 20 de miliarde de euro de la FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, dupa ce obtinuse deja 5 miliarde de euro de la Banca Centrala Europeana (BCE), la jumatatea lunii octombrie.
Primul ministru a spus ca spera ca, pana joi, proiectul legii bugetului de stat sa fie aprobat in Parlament.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu