Mergi la conţinutul principal

Un “înger” de Crăciun pentru Bogdi!

* deși are doar 6 ani, de trei ani și jumătate Bogdi se luptă cu o boală grea: hepatoblastom sau «buba-monstruleț», așa cum a denumit-o acesta * din păcate, boala a recidivat din nou * micuțul e pregătit însă să lupte mai departe, iar “bătălia” poate fi câștigată dacă are parte și de susținerea noastră financiară * de aceea, vă invităm să fiți “îngeri” de Crăciun și să-i oferiți puțin “praf magic” care să-l ajute în noua încercare

 

“Dragă Moș Crăciun,

Mă numesc Bogdan, dar toată lumea îmi zice Bogdi. Am 6 ani, locuiesc în Brăila și sunt elev în clasa pregătitoare la Școala Gimnazială «Mihai Eminescu». De când a început anul școlar am învățat mai mult online. Am mers fizic la școală doar în prima zi și de 1 Decembrie, cu ocazia activităților de Ziua Națională a României. În rest am învățat online, de acasă, iar mami și tati mi-au amenajat un spațiu de studiu foarte frumos.

Trebuie să îți spun că nu pandemia m-a ținut departe de colegii mei și de doamna învățătoare, ci «buba-monstruleț». Așa i-am spus eu bolii de care sufăr. Aceasta se numește hepatoblastom și din cei 6 ani pe care îi am acum, 3 ani și jumătate i-am petrecut luptând cu «buba-monstruleț». Dar să știi, Moșule, că nu mi-a fost frică! Și am învins-o de 3 ori! Toți cei din jurul meu îmi spun că sunt un copil curajos și puternic. Sincer îți spun, nu aș fi reușit să fiu atât de curajos dacă nu aș fi avut lângă mine medicii, pe mami și tati, pe frățiorul meu și mulți, muuulți oameni cu suflet mare. Au fost atât de mulți încât nu știu dacă încap pe lista ta cu copiii cuminți.

Zilele acestea mă pregătesc să plec la Istanbul, în Turcia, pentru noi investigații. Se pare că «buba-monstruleț» a apărut din nou. Pentru a patra oară... Sper să mă întorc acasă până de Crăciun și să îl petrec cu toată familia: frățiorul meu, mami și tati. Moșule, știi ce îmi doresc cel mai tare pe lumea asta? Să îi vin din nou de hac «bubei-monstruleț»! Definitiv! De aceea, de Crăciun nu îți cer jucării. Te rog să le dăruiești altor copii, alături de alte cadouri pe care și le doresc. În schimb, știi ce m-ar ajuta mult? Dacă în sacul tău mare și roșu ar încăpea puțină sănătate pentru mine. Doar un strop, să pot lupta din nou și să înving!

Îți mulțumesc, Moșule, pentru tot ce faci pentru copii și îți urez să fii sănătos să le poți împlini toate dorințele!

Cu drag, Bogdi!”

 

Această scrisoare nu a fost scrisă de Bogdi, însă așa ne-am imaginat noi că ar suna. În această perioadă Bogdi a aflat că mai are de dus o “bătălie” cu boala. În cei trei ani și jumătate de când se luptă cu «buba-monstruleț» Bogdi a suportat cu stoicism toate etapele de tratament prin care a trecut, de la alopat, la chirurgical și până la alternativ. A suportat efectele bolii și ale tratamentelor, iar și iar... Și încă e puternic! Dar are mare nevoie de susținerea noastră. Încă din 2018, atunci când a primit diagnosticul de hepatoblastom, toată Brăila s-a mobilizat pentru a fi alături de el. Vă invităm să o facem din nou!

 

Fii tu “înger” de Crăciun pentru Bogdi!

În această perioadă, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” și Asociația “Pentru Adevăr” organizează campania “Un înger de Crăciun”, campanie prin care dorim să le oferim o mică bucurie copiilor mai puțin norocoși din Brăila. Cum legenda spune că de Crăciun se întâmplă lucruri magice, haideți să fim noi cei care facem magia pentru Bogdi! Haideți să fim noi “îngeri” pentru Bogdi! Cum putem face asta? Cu o simplă donație pentru ca micuțul să aibă resursele financiare necesare analizelor și tratamentului. Orice donație e binevenită, cât de mică, în următoarele conturi:

 

Cont RON BRD: RO55BRDE090SV53933560900 - Asociația "Bogdi învinge tumora"
Cont RON ING: RO02INGB0000999907943914 - Popa Sorina Mihaela (mama lui Bogdi)

Fii tu “înger” de Crăciun pentru Bogdi! Oferă-i “praful magic” cu care să-și împlinească dorința!

 

Colegii lui Bogdi de la Școala “Mihai Eminescu” îi vin în ajutor

 

Până pe 10 decembrie, la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, școala unde învață Bogdi, se desfășoară campania de strângere de fonduri “Dăruim pentru Crăciun, dăruim pentru viață!". Întregul colectiv de elevi, profesori și părinți sunt invitați să facă donații fie în conturile afișate mai sus, fie în urna mobilă amplasată la intrarea în școală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro