Mergi la conţinutul principal

Ultramaraton de Ziua Unirii, pe distanţa Brăila - Focşani, pentru persoanele cu dizabilităţi

• militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru şi pompierul brăilean Costel Mazâlu, cunoscuţii eroi ai faptelor bune, şi-au propus să alerge cei circa 90 de kilometri,  pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române • efortul lor este dedicat persoanelor cu dizabilităţi de la Asociaţia “Special Friends” Brăila şi Fundaţia “Motivation” Romania • punctul de plecare este Primăria Municipiului Brăila, iar punctul de sosire este Primăria Municipiului Focşani

 

Eroii faptelor bune continuă seria evenimentelor sportive caritabile! Laurenţiu Cobzaru (MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă “Smârdan”, Poliţia Militară) şi Costel Mazâlu (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila), căci despre ei este vorba, şi-au propus de această dată să alerge pentru persoanele cu dizabilităţi. Şi au ales să facă acest lucru pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, marcând astfel evenimentul istoric.

Ultramaratonul “Alergăm pentru mobilitate şi viaţă independentă” este dedicat celor de la Asociaţia “Special Friends” Brăila şi Fundaţia “Motivation” România.

Traseul de alergare este următorul: Primăria Municipiului Brăila – Muchea – Latinu – Corbu Nou – Măicăneşti – Râmniceni – Slobozia Boteşti – Tătăranu – Bordeasca Veche – Gologanu – Milcovu – Primăria Municipiului Focşani.

Cei doi sportivi îşi propun ca prin acest maraton să strângă donaţii pentru cele două ONG-uri, fonduri ce vor fi folosite pentru promovarea sportului în rândul persoanelor cu dizabilităţi de către Asociaţia “Special Friends” Brăila, respectiv pentru donaţii de scaune rulante potrivite pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii de către Fundaţia “Motivation” România.

‼️Iniţiatorii evenimentului îi invită pe toţi cei dornici să facă un bine să doneze pentru cele două cauze susţinute.

Pe timpul alergării, Laurenţiu Cobzaru si Costel Mazâlu vor purta un drapel naţional care va fi oferit oficialităţilor vrâncene, în semn de respect şi apreciere, atunci când vor ajunge în Focşani.

 

Asociaţia Special Friends Brăila

 

Peste 80 de medalii au fost obţinute în anul 2019 de către sportivii Asociaţiei Club Sportiv al Persoanelor cu Dizabilităţi Fizice “Special Friends” Brăila.

“Prin aceste rezultate demonstrăm că se pot depăşi orice fel de obstacole atunci când există voinţă, muncă în echipă şi credinţă în propriile puteri. Prin participarea la concursuri avem drept scop promovarea şi creşterea vizibilităţii sportului paralimpic brăilean. Practicarea sportului paralimpic este una dintre cele mai bune metode pentru dezvoltarea anumitor abilităţi, creşterea stimei de sine şi integrare în societate”, susţin membrii Asociaţiei “Special Friends” Brăila

Toţi cei care doresc să sprijine sportivii paralimpici şi să susţină practicarea sportului de către persoanele cu dizabilităţi brăilene o pot face în contul deschis la BRD Brăila:

 

RO11BRDE090SV38465850900

 

Fundaţia Motivation România

 

Proiectul “Fondul Scaunelor Rulante” al Fundaţiei “Motivation” România îşi propune să vină în ajutorul persoanelor cu dizabilităţi din România, prin donarea de scaune rulante, potrivite şi personalizate.

Cei mai mulţi dintre oamenii cărora “Motivation” le donează scaune rulante şi-au pierdut mobilitatea în accidente auto, de înot, prin căderi de la înălţime sau din cauza unor afecţiuni medicale. Cu fiecare 100 de euro din donaţii, Fundaţia “Motivation” aduce în România, recondiţionează şi donează un scaun rulant potrivit persoanei care are nevoie de el pentru a se deplasa. Un astfel de scaun rulant nou poate costa peste 2.000 de euro, sumă greu de acoperit de majoritatea persoanelor cu dizabilităţi din România.

Cei care vor să sprijine proiectul fundaţiei o pot face printr-o donaţie în contul deschis la BCR:

 

RO98RNCB007101142739 0030

 

Precizăm că atunci când donaţi trebuie să faceţi menţiune “Alergăm pentru mobilitate şi viaţa independentă!”.

De asemenea, donaţii se pot face şi prin intermediul unui galantom, la adresa:

https://motivation.galantom.ro/fundraising-pages/view?idâ11149

Detalii despre acest proiect găsiţi pe pahina www.motivation.ro/fondul-scaunelor-rulante/

 

“Susţine şi donează şi tu pentru Asociaţia “Special Friends” Brăila şi Fundaţia “Motivation” România şi în semn de mulţumire şi recunoştinţă vă vom oferi o Diplomă de Merit, pentru generozitatea şi bunăvoinţa dumneavoastră!”, au declarat Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazalu.

 

Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului “Alergăm pentru mobilitate şi viaţă independentă”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro