Mergi la conţinutul principal

Ultraj la poliţist. Cel acuzat, patronul Pizza “Adriano”, afirmă că el este victima

o bătaie izbucnită la Balta Albina, din Tichileşti, în noaptea de vineri spre sâmbătă, între patronul pizzeriei “Adriano”, Adrian Constanda, şi un poliţist de la Ordine Publică, este urmată de o serie de acuzaţii venite din ambele tabere • pe de o parte, omul de afaceri şi fratele său sunt acuzaţi că l-au lovit pe agentul Cristian Popescu pe motiv că le-ar fi dat amenzi • numai că patronul susţine altceva: “poliţistul m-a lovit cu pumnul, mi-a spart nasul. Îmi scot certificatul medico-legal şi fac plângere penală” • Constanda mai aduce şi alte acuzaţii poliţistului, spunând că, anul trecut, acesta ar fi venit la localul său, în uniformă, şi a consumat alcool, apoi a plecat cu maşina de poliţie • culmea, acelaşi poliţist ar fi cerut numărul de telefon al unei angajate, spunând că un deputat vrea să întreţină relaţii intime cu ea

 

Bătaie şi scandal, la Balta Albina din Tichileşti, implicaţi fiind un poliţist de la Ordine Publică, aflat în timpul liber, şi patronul de la Pizza “Adriano”. În timp ce poliţiştii susţin că omul de afaceri şi fratele său sunt agresorii, aceştia fiind acum cercetaţi penal pentru ultraj la poliţist, chiar dacă omul legii era în timpul liber, patronul de la “Adriano” susţine că adevărul este cu totul altul, poliţistul fiind cel care ar fi dat primul cu pumnul. În plus, afaceristul brăilean mai aduce o serie de acuzaţii grave poliţistului spunând că acesta a venit în uniformă să bea la localul său, ba chiar a cerut telefonul unei angajate, pentru a o “cupla” cu un deputat. Patronul de la “Adriano” este decis să scoată adevărul la iveală, mai ales că i se pare nejustificat să fie tras la răspundere, urmând să depună plângere penală.

Altercaţia de la care a plecat întreg schimbul de acuze s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă (21 spre 22 septembrie). Era în jurul orei 1.00 noaptea, când un poliţist, în vârstă de 45 de ani, din cadrul Biroului Ordine Publică, aflându-se în timpul liber, a fost lovit cu pumnii în zona capului de către doi brăileni. Acestea sunt informaţiile transmise de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Poliţistul Cristian Popescu se afla într-un spaţiu de agrement - Balta Albina, de pe raza comunei Tichileşti.

Potrivit poliţiştilor care au efectuat o primă anchetă în acest caz, omul legii a fost invitat de către doi bărbaţi, cu vârsta de 35 şi 40 de ani, care se aflau în aceeaşi locaţie, să consume cu aceştia diverse băuturi. Cei doi bărbaţi erau Adrian Constanda (patronul Adriano) şi Cătălin Constanda. “Poliţistul a refuzat invitaţia celor doi brăileni, moment în care aceştia i-au reproşat faptul că a sancţionat contravenţional cu amendă, dar şi faptul că a confiscat bunuri de la societatea comercială pe care unul dintre cei doi bărbaţi o deţine, lovindu-l cu pumnii în zona capului. Imediat după producerea evenimentului, cei doi bărbaţi au părăsit locul de agrement”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Brăila. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

 

“Poliţistul mi-a spart nasul. Eu doar m-am apărat”

Am vrut să aflăm şi care este punctul de vedere al patrolului de la “Adriano”, în acest caz, mai ales că el figurează totuşi ca şi persoană acuzată. Adrian Constanda a fost de acord să stea de vorbă cu redactorii Obiectiv - Vocea Brăilei şi să le explice cum stau lucrurile din punctul său de vedere. Încă de la început, el a ţinut să ne spună faptul că cel care s-a trezit cu un pumn în faţă şi cu nasul spart, a fost chiar el, poliţistul fiind cel care a dat. “Eu am fost la o proprietate privată, la Tichileşti, el nu era invitat. Când l-am văzut, am zis să îl invit la un şpriţ, să mă comport omeneşte. El a început să mă înjure, a aruncat nişte vorbe urâte pe care nu pot să le reproduc, îmi este ruşine să spun ce a zis. El profită de faptul că este poliţist, vrea să mă intimideze. A spus că are un fin tot poliţist, anumite cunoştinţe printre interlopi. L-a chemat pe fin să mă bată, a sunat pe cineva. Nu ştiu cine este finul său. El mi-a dat un pumn în faţă, nu eu am început. Am fost nevoit să mă apăr, mi-a spart nasul. M-a lovit şi la ureche, acum am probleme, nu mai aud bine. Am fost să îmi scot certificat medico-legal şi voi depune plângere penală. Nu este adevărat că i-am reproşat eu faptul că mi-a dat amenzi, sau că a luat bunuri de la firma mea! Nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu aveam de ce să fac acest lucru, pentru că el nu mi-a dat mie amenzi. El se leagă de funcţia de poliţist, dar nu este corect să fiu eu acuzat, pe nedrept”, ne-a spus, revoltat, patronul.

Din declaraţiile acestuia mai reiese că poliţistul în cauză, Cristian Popescu, nu ar ţine cont de lege în anumite situaţii, deşi, prin natura funcţiei, ar trebui să fie garantul aplicării legii. Potrivit lui Adrian Constanda, în decembrie anul trecut, poliţistul ar fi venit îmbrăcat în uniformă la localul său, unde a stat mai bine de două ore, şi a consumat băuturi alcoolice. “El era în uniformă. Maşina de poliţie a parcat-o afară şi el a stat la băut, apoi a plecat. A doua zi a venit, din nou, să mă intimideze. Era îmbrăcat tot în poliţist şi a venit să o caute pe o fată angajată aici. Mi-a cerut numărul de telefon, că cineva vrea să întreţină relaţii cu ea, spunea că este vorba despre un deputat. Eu l-am refuzat şi a început să mă înjure”, a mai declarat patronul acuzat de ultraj.

Mai departe, anchetatorii sunt cei care trebuie să facă lumină în acest dosar complex şi să stabilească cine este, de fapt, vinovatul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro