Mergi la conţinutul principal

Ultimul meci pe «Oblemenco» a calificat Steaua în semifinalele Cupei României-Timişoreana

Steaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României-Timişoreana la fotbal, după ce a învins-o pe CS Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în sferturile de finală, în ultimul meci disputat pe stadionul Ion Oblemenco, arenă care va fi demolată.
Unicul gol a fost marcat de Raul Rusescu (69 - penalty), după un duel între portarul Bălgrădean şi Râpă.
Steaua a controlat prima repriză şi a ratat ocazii mari de gol prin Stanciu (33, 37), când Bălgrădean a avut intervenţii providenţiale. Latovlevici (40) a trimis un şut de la distanţă, mingea a fost bâlbâită de Bălgrădean, dar Rusescu a reluat slab în braţele portarului. Gazdele au avut o situaţie notabilă prin ex-stelistul Brandan (42), care a trimis balonul cu capul în braţele lui Cojocaru, potrivit agerpres.ro.
CS Universitatea a dominat debutul reprizei secunde, a irosit o mare situaţie, prin Thaer Bawab (59), după care uşor-uşor s-a stins.
După ce Steaua a deschis scorul din penalty, prin Rusescu (69), gazdele au mai avut două oportunităţi până la final, dar Frăsinescu (71) şi Mateiu (82) nu au nimerit poarta cu capul. Campioana a avut o situaţie importantă, prin Prepeliţă (80), care a tras de la distanţă, dar pe lângă
ţintă.

25.000 de spectatori

Meciul s-a jucat cu casa închisă, circa 25.000 de spectatori fiind prezenţi la ultimul meci găzduit de stadionul Ion Oblemenco.
Meciul a fost precedat de un foc de artificii, Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a interpretat imnul ştiinţei, Cântec pentru Oltenia, iar lovitura de start a fost dată Ilie Balaci, un fost mare jucător al echipei din Bănie, care a asistat la meci alături de alte nume de legendă ale Universităţii, Teodor Pilcă, Constantin Bâtlan, Ion Niţă, Marian Popescu, Adrian Popescu, Nicolae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Gheorghiţă Geolgău, etc.
Construit şi dat în folosinţă în 1967, stadionul din Craiova, numit iniţial "Central", a preluat din 1996 numele unuia dintre cei mari fotbalişti din istoria Universităţii Craiova, Ion Oblemenco. Construcţia noului stadion ultramodern va costa peste 55 de milioane de euro, arena urmând să fie gata peste aproximativ doi ani, după cum au anunţat autorităţile din Craiova. Primul meci de pe Central a fost amicalul România - Polonia 2-2, în data de 29 octombrie 1967. Pe 5 noiembrie 1967, Universitatea Craiova debuta pe stadionul Central, cu un 4-0 cu ASA Târgu Mureş.
CS Universitatea a pierdut primul meci cu cuplul Cârţu - Săndoi pe banca tehnică, după 12 partide fără eşec (10 în campionat, două în Cupa României).
În semifinale s-au mai calificat CFR Cluj, Universitatea Cluj şi Petrolul Ploieşti.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro