Mergi la conţinutul principal
Apel către legumicultorii din Brăila:

Ultimii 10 bolnavi de lepră din România au nevoie de ajutor!

• unul dintre angajaţii Spitalului - leprozerie Tichileşti, judeţul Tulcea, a făcut, zilele trecute, un apel pe facebook, prin care roagă oamenii cu suflet mare să-i ajute pe cei 10 bolnavi să treacă peste iarnă • mesajul lui se adresează, în primul rând, “gospodarilor” din Tulcea, Constanţa, Brăila şi Galaţi, judeţe în care chiar ei, salariaţii, ar putea veni şi culege roadele din câmp

 

Castraveţi, varză, câteva borcane de gem sau compot, legume proaspete sau orice conservă care prisoseşte prin cămară, ar putea ajuta pe cei 10 pacienţi internaţi în Spitalul - leprozerie Tichileşti din judeţul Tulcea să treacă peste iarnă. Sunt ultimii 10 bolnavi de lepră din România şi din Europa, 10 bătrâni pentru care spitalul este singura casă. Statul alocă pentru ei doar 11 lei/zi/persoană şi, la cum s-au scumpit alimentele toamna aceasta, cei care îi îngrijesc se tem că nu vor reuşi să le asigure suficientă hrană. Cu speranţa că strigătul lor de ajutor va fi auzit, zilele trecute, un angajat al spitalului a postat pe facebook un apel către oamenii cu suflet mare care vor să îi ajute cu alimente.

“Vă scriu în speranţa că sunt gospodari care pot şi îşi doresc să facă un bine. Aş vrea să îi rog să doneze, sau să dăruiască, sau să facă pomană cu câteva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din România care îngrijeşte bolnavi de lepră – Spitalul Tichilesti (Isaccea, judeţul Tulcea). În prezent mai avem zece pacienţi internaţi. Problema e că statul alocă doar 11 lei/zi/om pentru hrană. Suma este foarte mică pentru a putea asigura trei mese pe zi şi preţurile la alimente sunt aşa cum ştim cu toţii. Dacă e cineva dispus să doneze, să ştiţi că nu avem nevoie de cantităţi mari, ci doar cât să punem pentru iarnă nişte castraveţi la murat, un bidon de varză, câteva (20-30) de borcane de compoturi şi gem. Orice e bine-venit. Totul pentru zece persoane. Putem veni noi (angajaţii) să culegem, oriunde în Tulcea, Constanţa, Brăila, Galaţi. Sau, dacă doriţi să ne vizitaţi, să ne cunoaşteţi, vă aşteptăm cu drag. Dumnezeu să vă dea spor şi roade bogate! Mulţumesc!!… Spitalul Leprozerie Tichileşti, oraş ISACCEA, Judeţul Tulcea, cod Poştal 825202 Aceasta este adresa noastră” – a scris în postarea de pe Facebook angajatul.

La scurt timp după ce presa centrală a preluat acest mesaj, a venit şi răspunsul Ministerului Sănătăţii. Potrivit ministrului Sorina Pintea, Ministerul Sănătăţii a analizat în regim de urgenţă situaţia de la Spitalul Tichileşti şi va lua măsurile necesare pentru ca pacienţii internaţi în această unitate sanitară să ducă un trai decent”. Concret, Ministerul va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care se va excepta Spitalul Tichileşti de la prevederile HG 665/2016 privind alocaţia de hrană acordată în unităţile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană.

Iarna însă nu ţine cont de birocraţia pe care o presupune un asemenea demers, aşa că problema celor 10 bolnavi rămâne, cel puţin deocamdată, tot nerezolvată.

De aceea, având în vedere că Brăila este unul dintre marile judeţe producătoare de legume şi se află relativ aproape de spital, lansăm şi noi acest apel de ajutor cu speranţa că se vor găsi legumicultori dispuşi “să facă un bine”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro