Mergi la conţinutul principal

Ultimele zile pentru ridicarea cardurilor de vaccinare

cardurile oferite drept recompensă de vaccinare mai pot fi ridicate doar până pe 14 octombrie a.c. • informația a fost transmisă de către directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, acesta amintind totodată și care sunt persoanele eligibile • conform centralizărilor, la Brăila mai sunt 68 de carduri de ridicat de către beneficiari • amintim că aceste carduri țin locul voucherelor de vaccinare și au aceeași valoare, de 100 de lei

 

Persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 și nu și-au ridicat stimulentele ar trebui să se grăbească! Cardurile oferite drept recompensă de vaccinare mai pot fi ridicate doar până la data de 14 octombrie a.c. Informația a fost transmisă de către directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, acesta amintind totodată și care sunt persoanele eligibile. Este vorba despre cei care s-au imunizat în perioada 14.10.2021-14.04.2022, cu doza a doua de la Pfizer și prima doză de la Johnson & Johnson. Astfel, conform centralizărilor, la Brăila mai sunt 68 de carduri de ridicat de către beneficiari. ”DSP Brăila a solicitat și primit un număr de 250 de carduri electronice, din care 125 au fost distribuite la solicitarea medicilor de familie și alte 125 de carduri electronice au fost distribuite la solicitarea Primăriei Municipiului Brăila. Situația actualizată cu privire la stocul cardurilor electronice era de 57 de bucăți la medicii de familie și 11 la Primăria Brăila. Persoanele eligibile care nu au ridicat cardurile electronice o pot face până la data de 14.10.2022”, a transmis șeful DSP Brăila, Gabriel Ciochină, cu precizarea că nu mai există și alte solicitări depuse privind distribuirea cardurilor electronice, de la medicii de familie și Primăria Brăila.

Reamintim că, până în luna februarie a acestui an, județului Brăila i-au fost repartizate de la Ministerul Sănătății, în patru etape, în total, 267.075 de bonuri valorice pentru un număr de 53.415 de beneficiari, doar că nu toți au intrat în posesia lor. Începând cu luna mai, tichetele de masă nerevendicate la Brăila, în număr de 8.500, au fost retrase odată cu închiderea ultimului centru de vaccinare din județul nostru și ulterior, la nivel național, s-a găsit soluția emiterii cardurilor în locul acestor bonuri. Totuși, valoarea recompensei a rămas aceeași, adică 100 de lei, bani oferiți de stat ca soluție de urgență pentru încurajarea vaccinării populației, când mobilizarea era una extrem de scăzută.

În ceea ce privește rata de vaccinare anti-Covid la Brăila, amintim că la încetarea stării de alertă s-a înregistrat un procent de imunizare de 43,15% din populația eligibilă, sub media națională. Ulterior, vaccinarea anti-covid a fost preluată doar de medicii de familie, unde s-a observat o adresabilitate tot mai scăzută pentru acest tip de imunizare. De exemplu, în această toamnă, potrivit datelor puse la dispoziție de către DSP Brăila, au solicitat vaccinarea împotriva Covid-19 doar 122 de persoane, după cum urmează: 33 de persoane au fost inoculate cu  prima doză de ser, 34 de persoane cu cea de-a doua doză de ser, 24 de persoane cu cea de-a treia doză de ser și 31 de persoane au fost imunizate cu doza a patra de ser.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro