Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultimele zile de inscrieri la Concursul interjudetean de literatura "Ars Nova"

Numai pina pe 15 mai se mai pot trimite lucrari pentru concursul de literatura "Ars nova", ajuns la editia a IV-a.
Acesta se adreseaza elevilor din clasele a VII-a - a XII-a si este structurat pe trei sectiuni. Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a se pot inscrie la sectiunea I, cu lucrari pe tema "In cautarea mea". La sectiunea a II-a se pot inscrie elevii din clasele a IX-a - a X-a, care vor redacta lucrari cu tema "Nu seman nimanui", iar elevii din ultimele clase de liceu pot trimite lucrari cu tema "Eu intre oglinzi paralele".
Elevii pot trimite cinci poezii, doua texte de minim doua pagini pentru categoria proza scurta sau un text de minim doua pagini la categoria eseu. Participantii pot intra in concurs cu toate tipurile de creatii amintite. Textele vor fi trimise in plic inchis la secretariatul Liceului de Arta "Hariclea Darclee" pina la data de 15 mai, cu mentiunea "Pentru concursul Ars Nova" si vor fi tehnoredactate folosindu-se fontul TimesRomanR, avind inaltimea de 14.
Lucrarile premiate vor fi publicate in suplimentul special "Ars Nova" al Liceului de Arta. Din juriu fac parte: poetul Constantin Gherghinoiu, membru al Uniunii Scriitorilor - presedinte, iar ca membri Rodica Nisipeanu - inspector de limba romana, Viorel Mortu - profesor la Colegiul "Murgoci", Gabriela Dascalu, Geta Pasici si Radu Musat - profesori la Liceul de Arta.
Cele mai bune lucrari, de la cele trei sectiuni, vor fi premiate cu bani si carti de literatura.
Directorul Liceului de Arta, prof. Adrian Simion, a precizat ca in acest an au fost trimise, pina ieri, 85 de plicuri cu lucrari din toata tara, ceea ce dovedeste ca aceasta competitie are o priza din ce in ce mai mare la elevi.
Concursul "Ars Nova" este organizat de Liceul de Arta "Hariclea Darclee" si Inspectoratul Scolar in colaborare cu reprezentanta Uniunii Scriitorilor din Romania.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii