Mergi la conţinutul principal

Ultimele zile de înscriere pentru Academia de Poliţie

• tinerii brăileni care optează pentru instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I, M.Ap.N şi S.R.I, precum şi pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.Ap.N. mai au la dispoziţie doar 2 zile să depună cererile • doritorii au la dispoziţie peste 500 de locuri la Academia de Poliţie şi peste 800 la şcolile de agenţi

 

Se caută tineri brăileni dornici să devină poliţişti şi să lupte cu infractorii. Cei interesaţi se pot înscrie pentru ocuparea unui loc la Academia de Poliţie sau la şcolile de poliţie. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, continuă activităţile specifice de recrutare a candidaţilor în vederea participării la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunile de admitere organizate în 2019 şi ianuarie 2020.

I. Instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI):

- învăţământ superior, Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, numai pentru sesiunea 2019.

- şcoli postliceale:  Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”- Câmpina – pentru sesiunea ianuarie 2020; Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru sesiunea ianuarie 2020;

II. Instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale (M.Ap.N.) şi Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.), care pregătesc personal pentru M.A.I.: 

- învăţământ superior: Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” Bucureşti – numai pentru sesiunea 2019; Academia Tehnică Militară Bucureşti – numai pentru sesiunea 2019; Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu – numai pentru sesiunea 2019; Institutul Medico-Militar Bucureşti – numai pentru sesiunea 2019; Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa – numai pentru sesiunea 2019; Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” - Bucureşti – numai pentru sesiunea 2019;

- şcoli postliceale: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” Piteşti – numai pentru sesiunea 2019; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa – numai pentru sesiunea 2019; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” – Boboc, judeţul Buzău, numai pentru sesiunea 2019.

 

Sute de locuri puse la dispoziţia candidaţilor

 

Locurile aprobate pentru anul şcolar/universitar 2019 - 2020 şi pentru sesiunea ianuarie 2020 la instituţiile de învăţământ mai sus menţionate sunt următoarele:

Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” – învăţământ superior:

- Facultatea de Poliţie - Ordine şi siguranţă publică – frecvenţă: 290

- Ordine şi siguranţă publică – frecvenţă redusă (agenţi, subofiţeri, maiştri militari MAI): 50

- Facultatea de ştiinţe Juridice şi Administrative: Drept - frecvenţă:115; Drept – distanţă (personal MAI):100

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea de admitere ianuarie 2020 - învăţământ cu frecvenţă:

- Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina: 700

- Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca : 150

Alte instituţii de învăţământ care şcolarizează personal pentru M.A.I. - 129 de locuri (Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” - 6, Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” - 17, Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” - 36, Institutul Medico-Militar - 16, Academia Forţelor Aeriene  “Henri Coandă” - 16, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” - 10, Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazu” - 28). Mai sunt alte 129 de locuri la învăţământ postliceal (maiştri militari) – învăţământ cu frecvenţă – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”.

Cererile de înscriere ale candidaţilor pentru concursurile de admitere se vor primi după cum urmează:

- până la data de 24.05.2019 (candidaţii care optează pentru instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I, M.Ap.N şi S.R.I, precum şi pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.Ap.N.);

- până la data de 15.11.2019 (candidaţii care optează pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.A.I., sesiunea ianuarie 2020).

Dosarele de recrutare în volum complet se pot depune până la data de 19.06.2019, pentru Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza’”- Bucureşti (forma de învăţământ cu frecvenţă şi frecvenţă redusă) şi instituţiile de învăţământ superior şi postliceal ale M.Ap.N. şi S.R.I.

Evaluarea psihologică a tuturor candidaţilor va avea loc în intervalul 27. 05-14.06.2019, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care au fost recrutaţi.

Cererile de înscriere ale candidaţilor pentru concursul de admitere se vor primi până la data de 24.05.2019. Pentru informare şi înscriere, persoanele interesate se vor prezenta la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, cu sediul în Strada Mihail Sebastian nr. 10-12, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 12.30-15.30.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro