Mergi la conţinutul principal

Ultimatum pentru Iugulescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat că, astăzi, este ultima zi în care managerul Spitalului Judeţean, Mihail Iugulescu, este aşteptat să vină cu termene asumate pentru rezolvarea problemelor. Acesta a precizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a purtat o conversaţie recentă cu Iugulescu în care a clarificat faptul că deşi CJ Brăila a făcut investiţii la SJU, a predat ulterior clădirea, în baza unui proces verbal, astfel că managerul spitalului trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru problemele de acolo. Chiriac a subliniat că aşteaptă termene şi rezolvări etapizate de la managerul Spitalului, iar prioritare sunt investiţiile finalizate în proporţie de 90%, cum e secţia ATI. Sursa citată a mai completat că pentru deschiderea acestei secţii ar exista totuşi şi o variantă de rezervă, în contextul în care nu se va reuşi spargerea zidului care face legătura cu restul spitalului. "Acolo e investiţia cu gradul cel mai mare de realizare. Au fost destule declaraţii în presă: ba că acea clădire e a Consiliului Judeţean, ba că e a spitalului şi aşa mai departe. Am vrut să clarific acest lucru în primul rând. Clădirea şi investiţia a fost făcută de Consiliul Judeţean şi predată prin proces verbal de predare - primire spitalului. Aşa că Spitalul este în măsură, în momentul de faţă, să îmi dea soluţii cu termene şi să ştim când această secţie va fi deschisă efectiv. Cu acel zid, cu acele uşi, cu toate problemele care sunt acolo. Ieri (n.r. - miercuri) am avut această discuţie. Până la urmă, au înţeles şi ei că este a spitalului şi că problema este a lor. Aşa că îi aştept cu soluţii. Le-am spus: găsiţi etapizat şi daţi-mi termene pe finalizarea clădirii, că sunt şi nişte probleme interioare - cu inelul de incendiu. Sunt nişte proceduri care trebuie făcute cu ISU. Nu stăm doar în spatele acelui zid. Există şi o variantă B dacă nu finalizăm, pentru a fi funcţională această secţie. Mâine (n.r. - astăzi), domnul manager, cu personalul lui de acolo, cu tehnicul, cu juridicul, trebuie să îmi spună efectiv cum rezolvă problemele alea micuţe, din interior, pentru a putea deschide această secţie foarte importantă pentru Spital", a declarat Chiriac. În cazul în care managerul spitalului nu va veni cu tema pregătită, şeful judeţului a dat de înţeles că vor exista repercursiuni. "Dacă nu îmi va da termenele o să avem altă discuţie. Asta înseamnă că nu îşi asumă responsabilitatea pentru funcţia de manager", a completat sursa citată.

Chiriac speră ca procesele să se rezolve cât mai repede

Chiriac s-a arătat destul de încrezător în privinţa finalizării investiţiilor de la spital, în ciuda multitudinii de probleme de acolo şi a litigiilor aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. Acesta a afirmat însă că speră ca astfel de probleme, care vizează întreaga comunitate, să fie rezolvate cât mai repede posibil de instanţele judecătoreşti. "Cred că se poate închide totul legal. Atât timp cât există o procedură penală, vedem cine a greşit acolo, va plăti. După care vom merge mai departe şi vom închide aceste investiţii. Eu sper că aceste termene de procese să fie foarte scurte. Adică să nu ne îngreuneze şi pe noi, iar acea clădire să rămână nevalorificată. Acum depinde şi de cei care judecă aceste speţe. Sper ca aceste procese să se deruleze pe repede înainte. Până la urmă, suferim noi cu toţii", a conchis Chiriac.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro