Mergi la conţinutul principal

ULTIMATUM: Asocierea Brăila-Galați vs Asocierea Municipiu - CJ - Primăria Vădeni

* dacă unirea dintre cele două orașe pentru dezvoltarea zonei ce le desparte nu se va înfăptui, alternativa va fi asocierea între Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Brăila și Primăria Vădeni * această declarație aparține primarului Marian Dragomir, care a dat un ultimatum gălățenilor pentru răspunsul final

 

 

Asocierea dintre Brăila și Galați pentru dezvoltarea celei mai mari aglomerări urbane din România după București a rămas doar la stadiul de discuții, cel puțin în prezent, refuzul vecinilor fiind din ce în ce mai evident. Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a vorbit, din nou, despre acest subiect, joi, într-o conferință de presă și a dat un ultimatum administrației gălățene de a lua decizia finală în ceea ce privește dezvoltarea zonei dintre cele două municipii.

În opinia edilului brăilean, omologul său din județul vecin, dar și șeful Consiliului Județean Galați nu și-ar dori această asociere cu Brăila, deoarece terenul dintre cele două orașe ne aparține. “Nu sunt interesați. E și normal să nu fie interesați, deoarece întotdeauna lucrurile la Galați au fost privite într-un mod total diferit și, probabil, cei de la Galați nu vor să se asocieze pentru dezvoltarea zonei dintre Brăila și Galați pentru că nu le aparține. Atunci, pentru a nu pierde potențiale investiții din județul Galați, refuză sau pun piedici acestei asocieri. Am participat la niște manifestări organizate de Universitatea Dunărea de Jos din Galați în cadrul cărora am reiterat, în mediul academic, această necesitate a asocierii pentru dezvoltarea zonei dintre Brăila și Galați. Mediul universitar a fost foarte interesat, deoarece dânșii nu privesc aceste lucruri la nivel politic sau administrativ, dar de la Galați există această reticență, deoarece terenurile nu le aparțin și nu vor să se dezvolte pe niște terenuri care nu sunt ale lor. Acesta este adevărul spus direct”, a apreciat Marian Dragomir.

Sursa citată a mai precizat că în maximum o lună va mai avea loc o astfel de întâlnire cu oameni din mediul academic, iar dacă gălățenii își vor menține refuzul, există alternativă. “Noi am spus în acel mediu academic, de față cu câteva sute de persoane, că dacă nu va exista deschiderea necesară va trebui să ne asociem fără Galați. Primăria Municipiului Brăila cu Consiliul Județean Brăila și Primăria Vădeni, cei care deținem terenuri în zona respectivă. Până la finalul anului vom ști ce să facem”, a mai declarat primarul Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro