Mergi la conţinutul principal

Ultima săptămână de recenzare a populaţiei

* până pe data de 10 iulie, peste 80% din populaţia judeţului nostru a fost recenzată, cea mai mare parte cu ajutorul cetăţenilor care şi-au introdus singuri datele în sistem, în etapa autorecenzării * chiar dacă şi la Brăila cenzorii au întâmpinat refuzuri pentru participarea la recensământ, aici nu au fost emise amenzi ci doar avertismente verbale * „întârziaţii” găsesc puncte de recenzare la Primărie şi la Direcţia de Statistică * aceştia mai au timp pănă duminică, 17 iulie, să intre în sistem, în caz contrar riscând amenzi destul de mari

 

 

 

 

A treia şi, totodată, ultima etapă a recensământului populaţiei şi locuinţelor (RPL2021) se apropie de final şi este obligatorie! Brăilenii mai pot fi recenzaţi până pe 17 iulie, adică până duminică. Conform informaţiilor puse la dispoziţie de Prefectura Brăila, până la finele săptămânii trecute, peste 80% din populaţia judeţului nostru a fost recenzată. Cea mai mare parte, adică peste 50% din populaţie, cu ajutorul cetăţenilor care şi-au introdus singuri datele în sistem, în etapa autorecenzării, restul operaţiunii, de peste 30%, fiind asigurată de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în etapa colectării datelor la domiciliu. Iar dacă la nivel naţional refuzul participării la recenzare a fost sancţionat contravenţional, la Brăila nu s-a dat nicio amendă. Dar nu pentru că toate persoanele au fost de acord cu recenzarea şi i-au primit în case pe recenzori, ci pentru că aici s-au aplicat doar avertismente verbale. Cel puţin, deocamdată. Şi cum amenzile nu sunt deloc mici, merită amintit că persoanele care vor refuza recenzarea riscă o sancţiune cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

În acest sens, Instituţia Prefectului-Judeţul Brăila şi Direcţia Judeţeană de Statistică Brăila îndeamnă persoanele care nu au fost recenzate până acum să răspundă recenzorilor care le bat în poartă sau la uşi şi să le pună la dispoziţie informaţiile corecte şi necesare completării chestionarului electronic. ”Stimaţi cetăţeni ai municipiului Brăila, vă ajutăm să vă recenzaţi! Dacă încă nu aţi fost contactat de un recenzor, puteţi apela la punctele de recenzare fixe deschise la Primăria Municipiului Brăila, unde programul este de luni până joi, între orele 8.00 - 16.30 şi vineri, între orele 8.00 - 14.00 şi la Direcţia Regională de Statistică Brăila, sediu aflat pe strada Unirii, nr.72, Bl. Turn, parter, unde programul este de luni până vineri, în intervalul 8.00 - 18.00, iar în zilele de weekend, între orele 9.00 - 14.00”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, Direcţia Regională de Statistică Brăila.

Recensământul populaţiei a început oficial în primăvara acestui an, cu preluarea de date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021, iar din 14 martie până pe 27 mai a.c. a avut loc etapă autorecenzării, fiind urmată la scurt timp de cea de-a treia etapă, cea a colectării de date din teren, de către recenzori, care se va încheia pe 17 iulie 2022.

În ceea ce priveşte situaţia de la nivel naţional, potrivit Institutului Naţional de Statistică, până la data de 6 iulie, peste 75% din populaţia estimată fusese recenzată, în ambele etape, autorecenzare şi recenzarea prin interviuri faţă în faţă.

Vă reamintim că RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, ţara noastră bifând astfel cel de-al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro