Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ultima noapte de iarna

Pe sosele s-a circulat extrem de greu

In ceea ce priveste starea drumurilor din judet, prefectul Nicolae Mitroi a explicat ca, pe timpul noptii de 28 februarie, ar fi fost inregistrate probleme din cauza ninsorilor numai in zona localitatii Cuza Voda. "Am avut utilaje pe teren toata noaptea trecuta si au lucrat in zona. Acum le-am retras, dat fiind faptul ca temperaturile exterioare sint ridicate", a spus sursa citata.
Totusi, realitatea a fost ca pe toate drumurile din judet a existat gheata, iar materialul antiderapant a lipsit de pe carosabil. Desi s-a actionat mult mai bine decit in anii trecuti, si in municipiu s-a simtit lipsa materialului antiderapant, la primele ore ale diminetii. Legat de starea drumurilor din municipiu, edilul sef, Constantin Sever Cibu, a explicat ca utilajele de deszapezire au lucrat toata noaptea, ele fiind retrase spre dimineata. "Am lasat sa-si faca treaba soarele si am trimis astazi (ieri - n.r.) pe teren corpul de control al Primariei pentru a-i amenda pe proprietarii de spatii comerciale care nu si-au curatat zapada din fata unitatilor", a subliniat Cibu.

Viscolul a lasat pe intuneric doua localitati in judet

Viscolul si zapada de marti seara au provocat o serie de deranjamente si defectiuni in reteaua "Electrica", mai multi consumatori din judet raminind fara curent electric. Concret, in noaptea de 28 februarie, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, s-a produs deconectarea liniei de 20 kW Viziru din Statia Cuza Voda. Din aceasta cauza au ramas nealimentate 19 posturi de transformare de medie pe joasa tensiune precum si doua localitati din judet: Viziru si Lanurile. "S-a intervenit inca de la primele ore ale diminetii cu o echipa care s-a deplasat cu greutate in zona din cauza drumurilor acoperite cu polei. La aceasta ora (10.30 - n.r.) inca se mai lucreaza la depistarea defectului in retea prin executarea unor manevre sepciale in acest sens. Pina acum s-a depistat un izolator spart, dar se pare ca nu numai aceasta este problema in retea asa incit echipa mai lucreaza in zona", a precizat conducerea Sucursalei locale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE).
In cursul zilei de ieri, mai multe institutii, sedii de firma, precum si consumatori casnici din zona de centru a orasului nu au avut curent electric timp de o ora. SDFEE Braila a explicat ca in Punctul de Alimentare Brasoveni a declansat un cablu de medie tensiune, cauzele deranjamentului fiind inca in cercetare. Ca urmare, au ramas fara tensiune consumatorii din zona Calea Galati - partial, Calea Calarasilor intre B-dul Cuza si "Pancronex", B-dul Cuza intre Calea Calarasilor si Str. Republicii, precum si zona Str. Polona. Astfel, in intervalul 10.29, cind a declansat cablul in PA Brasoveni si 11.30, cind s-a reluat alimentarea, au ramas fara curent electric intreg Palatul Administrativ, hotelul "Belvedere", postul local "Antena 1", unitatile bancare din zona Tribunalului, Facultatea de Inginerie si Centrul de Calcul. "S-a intervenit cu 2 echipe pentru depistarea si izolarea defectiunii si s-au efectuat imediat manevrele de alimentare din surse de rezerva a consumatorilor din zonele afectate", a subliniat conducerea SDFEE Braila.

Tramvaiele n-au avut probleme cu zapada, ci cu "Electrica"

Societatea de transport public local de calatori a precizat ca nu a inregistrat probleme majore din cauza conditiilor meteo nefavorabile, circulatia mijloacelor de transport in comun desfasurindu-se conform graficului. Cu toate acestea, in jurul orei 9.00, pe traseul Calea Calarasilor - Independentei, tramvaiele s-au oprit din cauza unor probleme la statia de alimentare cu energie electrica. Dupa cum a explicat dispeceratul "Braicar", defectiunea a fost remediata astfel incit, in jurul orei 9.30, circulatia tramvaielor pe ruta amintita a reintrat in normal. "Inca de azi-noapte, echipele noastre de deszapezire au intervenit cu utilaje speciale pentru ca, la primele ore ale diminetii, circulatia mijloacelor de transport in comun sa se desfasoare fara probleme", ne-a comunicat dispeceratul "Braicar".

"CET" a pornit cel de-al doilea cazan

Furnizorul local de energie termica a anuntat ca pentru a face fata temperaturilor scazute si pentru asigurarea temperaturii agentului termic livrat populatiei, a pornit deja cel de-al doilea cazan din centrala termica de pe platforma de la kilometrul 10. "Zilele trecute cind temperaturile exterioare au fost ridicate, s-a functionat doar cu un cazan. Acum pentru ca s-a racit afara s-a repornit cel de-al doilea cazan pentru a putea furniza energie termica conform graficelor de temperaturi stabilite de legislatia in vigoare", ne-a declarat Ionel Patrascu, directorul Directiei Distributie din cadrul SC "CET" SA Braila. (Dragos G. TUDOSE)
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii