Skip to main content

Ultima instruire dinaintea Referendumului de pe 19 mai

Primarii din judet si presedintii sectiilor de votare au primit, ieri, ultimele indicatii din partea reprezentantilor Prefecturii Braila, dar si din partea presedintelui Biroului Electoral de Circumscriptie, referitoare la modul de organizare si derulare a Referendumului de pe data de 19 mai. Subprefectul Mircea Fudulaiche si judecatorul Vasilica Ros le-au explicat acestora, pas cu pas, ce anume trebuie sa faca pentru a se asigura ca referendumul se va desfasura in cele mai bune conditii. Astfel, presedintii sectiilor de votare si primarii au fost atentionati asupra pasilor pe care trebuie sa ii urmeze din momentul in care primesc materialele necesare desfasurarii referendumului - stampile, buletine de vot, liste etc. - si pina in momentul in care trebuie sa predea toate acestea judecatoriei de care apartin, respectiv Braila, Faurei sau Insuratei. Subprefectul a insistat asupra listelor cu care vor fi nevoiti sa lucreze membrii sectiilor de votare, in contextul in care nu se poate exclude niciodata posibilitatea unei fraudari sau macar a unei tentative: "Vor fi listele permanente, trei tipuri de liste suplimentare si o lista speciala. Pe lista permanenta se regasesc cetatenii cu drept de vot de pe raza localitatii respective, cu domiciliul pe raza localitatii respective. Pe listele suplimentare se trec cei aflati in tranzit, cei care voteaza la urna mobila si cei care locuiesc in comuna, dar nu au mutatie acolo. Pe lista speciala sint cei care domiciliaza in comuna, actele de identitate dovedesc asta, insa din nu se stie ce motive, au fost omisi de pe listele permanente". Acesta a atras atentia si asupra folosirii urnei mobile: "De preferabil e sa se plece cu urna dupa ora 16.00, ca pina atunci sa aveti timp sa stringeti cererile de la populatia care nu se poate deplasa. Nu se pleaca decit cu un numar de buletine egal cu numarul de cereri. Vor pleca doi membri ai sectiei de votare insotiti de paza militarizata.
La rindul sau, presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie a precizat ca sub nici o forma reprezentantii partidelor politice membri ai sectiilor de votare nu trebuie lasati sa faca propaganda electorala: "Atentie la reprezentantii partidelor politice, deoarece ei au tot interesul sa faca propaganda. Fiti vigilenti. Pot aparea contestatii si incidente. Atentie la stampilele de control ale sectiei. Cind se vor verifica buletinele, cele care nu au stampila de control a sectiei vor fi anulate. La fel, se vor anula cele care au un alt model decit cele distribuite de la nivel central". Referitor la persoanele care nu stiu sa citeasca sau nu vad, acestea pot intra in cabina de vot insotite de un membru al familiei sau de insotitorul desemnat de acestea, insa nu pot fi insotite de un membru al sectiei de votare. De asemenea, nu se va vota decit in baza actelor de identitate, a buletinului, cartii de identitate si a pasaportului diplomatic sau de serviciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu