Mergi la conţinutul principal
Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Uite-așa se fac banii. Furând curent, furând de la angajați, de la clienți...

Fraților, n-o să vă vină să credeți, un bogătan al Brăilei, nu unul rupt în cur, doar gura de el și sprâncenele negre după care cad late femeile – știți voi la cine ne referim – așa deci, un maaaare om de afaceri brăilean, ani de zile candidat de serviciu pe listele unor partide – sanchi! - de dreapta, a fost priiiiiins cu ocaua mică la curent. Ce mai tura vura, un circuit improvizat și cu curentul consumat nefacturat la sediul firmei proprii și personale! Bă, ej prost? Bă, ej nebun? Cum, oameni buni, ditai milionarul în euro, cu case, mașini, hotel, firme, benzinării etc etc etc s-a porcit la niște sute/mii de lei? În fond, câtă economie putea să facă, fraților, de-o înghețată? De-o friptură, de-un șpriț, că de-un whisky mai bun n-ajungea... Acu, ce să zicem... așa se fac banii, zgârcindu-te până la un Kilowatt, până la 20 ml de alcool din paharul clientului, până la 1.500 lei/om muncit până îi dă sângele pe nas.... Cam așa este și în curtea unui alt maaaare jmecher, care a deschis un maaaare complex unde – ce să vezi – srilankezii angajați sunt tratați ca sclavii pe plantație. Pe bune! Fără mișto! Cu salariile micșorate, că chipurile lucrează doar 6 ore – sanchi! - fără o zi liberă și cu moartea deasupra capului – vezi accidentul de muncă soldat cu decesul unui nevinovat...

Așadar, avem două bucăți patroni de neam prost care încalcă legile acestui stat care urlă – prin gura lui Ciolacu&CO – că nu i-ajung banii! Și în buzunarele cui bagă ăștia, cu toții, mâinile până la cot? În ale noastre fraților, noi, proștii satului Brăila și ai statului România care se pișă pe unii – adică pe noi – și se face că nu-i vede pe alții, ca ăștia de fură curent și-și bat joc de bieții oameni veniți de peste mări și țări după o bucată de pâine. Dar despre toate astea, în curând, pe marile ecrane, cu nume și ”pronume” vorba unei fete de la țară ajunsă ministru de Interne. (Curentul Alternativ la Putere)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro