Mergi la conţinutul principal

Udrea recunoaşte: E şi vina mea

Fostul ministru Elena Udrea a declarat luni că îşi asumă o parte din vină în legătură cu adoptarea codurilor penale cu greşeli, una dintre acestea fiind faptul că nu se prevede un cuantum maxim al cauţiunii, informează agerpres.ro.

Excepţie de neconstituţionalitate

Elena Udrea s-a prezentat ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul unui proces în care a contestat controlul judiciar şi cauţiunea de cinci milioane lei instituite de DNA în dosarul în care este acuzată că a primit mită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Cu acest prilej, Udrea a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu faptul că în codul de procedură penală nu se prevede un cuantum maxim al cauţiunii.
„În ceea ce priveşte cauţiunea, există diferite cuantumuri. Parchetul pune cauţiuni foarte mari, în timp ce instanţele de judecată fie nu pun cauţiuni, fie pun cauţiuni mici. Nu există un criteriu la care să te poţi raporta în ceea ce priveşte cuantumul maxim. Legea spune că o cauţiune nu poate să fie mai mică de 1.000 de lei, însă nu spune cât de mare poate să fie. La fel de bine putea să fie de 50 de milioane. Este impredictibilă această prevedere din codul de procedură şi acesta este motivul pentru care am ridicat o excepţie de neconstituţionalitate", a declarat Udrea.

„Nu ne mai putem aştepta la nimic"

Ea a susţinut că, în cazul codului penal şi al codului de procedură penală, în peste 30 de situaţii s-a constatat că există prevederi neconstituţionale.
„Mi-am asumat o parte din vină ca membru al Guvernului care a iniţiat aceste coduri şi ca membru al Parlamentului care a votat ulterior ordonanţa şi mi-am exprimat speranţa că Înalta Curte şi Curtea Constituţională vor corecta aceste greşeli pe care noi politicienii le-am făcut, în condiţiile în care de la Parlamentul de azi nu ne mai putem aştepta la nimic în sensul corectării acestor erori", a spus Udrea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro