Mergi la conţinutul principal
Arma crimei în cazul “Brot”, furată din Italia

Ucis cu pistolul unui carabinier

în februarie 2017, arma cu care brăileanul Cristian Brot a fost ucis în plină zi, în plină stradă, a fost reclamată ca fiind furată dintr-o locuinţă din Italia • surse judiciare ne-au declarat că arma aparţine poliţiei italiene • atât poliţiştii români cât şi carabinierii sunt acum în plină anchetă pentru a stabili modul în care arma a ajuns în România şi în posesia celor doi criminali • nu se ştie nici dacă arma a fost furată de ucigaşii lui Brot sau aceştia au luat-o de la vreun alt individ care o sustrăsese anterior

 

Descoperire incredibilă în cazul omorului cu sânge rece comis în mijlocul străzii, în luna mai. Pistolul “Beretta”, folosit pentru uciderea lui Cristian Brot, a fost furat din Italia. Culmea, arma letală aparţinea chiar Poliţiei italiene, însă nu se ştie la acest moment cine a furat arma şi unde se afla aceasta. Dacă a fost sustrasă chiar din locuinţa vreunui carabinier sau din altă locaţie, nimeni nu poate spune deocamdată, ancheta fiind continuată de poliţiştii români şi cei italieni. Problema cea mai mare a fost că acest pistol a ajuns în posesia tinerilor brăileni Florin Pîtea, zis “Pekenia”, şi Mădălin Iulian Pentelie, cei care i-au luat viaţa lui Brot, şi care acum sunt în spatele gratiilor. Cert este că s-a tras cu intenţia de a ucide, cel care a avut pistolul şi a tras cu el, în miezul zilei şi în plină stradă, fiind “Pekenia”. El a tras 6 gloanţe, din care trei l-au nimerit pe Brot şi i-au adus sfârşitul. În ceea ce îl priveşte pe Mădălin Pentelie, acesta a asigurat transportul până la locul agresiunii, fugind apoi împreună cu autorul principal.

Potrivit unor surse judiciare, arma crimei, adică pistolul “Beretta”, provine dintr-un furt dintr-o locuinţă din Italia, săvârşit în februarie 2017. Se fac la acest moment investigaţii pentru a se stabili cum a ajuns pistolul în România şi mai ales în Brăila. Se pare că arma aparţine Poliţiei italiene, o sesizare privind dispariţia acesteia fiind făcută încă din februarie, după ce i s-a constatat lipsa. Pentru a scoate adevărul la iveală, la acest moment, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila corespondează cu autorităţile italiene pe această temă. Trebuie să se stabilească cine a furat arma şi dacă este vorba chiar despre brăileanul Pekenia, cel care a comis crima, sau despre vreo altă persoană. Este posibil ca arma să fi fost furată de la vreun carabinier de către alt individ, iar apoi să fi ajuns, prin cine ştie ce metode, la brăileanul care nu s-a temut să o folosească.

Arma care i-a adus moartea lui Brot, în data de 26 mai, când s-a tras chiar în apropierea unei şcoli din municipiu, mai exact la intersecţia străzilor Ardealului cu Ion Ghica (cartier Islaz), a fost găsită după câteva zile de la comiterea crimei.

Fiind vorba despre o faptă extrem de gravă, soldată cu moartea unei persoane,  şi stabilindu-se clar că a fost vorba despre o almă letală, care s-a presupus că era “Glock”, în primă fază, poliţiştii au dat imediat startul căutărilor. A durat însă câteva zile până când pistolul a fost găsit, pe câmp, într-un lan de porumb de pe raza localităţii Cazasu, în ziua de 30 mai fiind făcută descoperirea. Oricum, după comiterea crimei, în data de 26 mai, poliţiştii au tot căutat arma, prin zona şoselei de Centură a municipiului, existând de asemenea, la un moment dat, date cum că ar fi fost aruncată în Dunăre. Declaraţia că pistolul este în fluviu ar fi fost dată chiar de către unul dintre inculpaţii arestaţi, care, cel mai probabil, a vrut astfel să îngreuneze ancheta, sperând că, dacă nu se găseşte arma, acuzaţiile vor fi mai puţine.

 

Cum s-a ajuns la crimă

Cei implicaţi în altercaţia sângeroasă nu au vreo legătură cu vreun clan interlop, însă au pe listă condamnări prin Uniunea Europeană. Atât victima, Cristian Brot, cât şi Pekenia, cel acuzat că a tras gloanţele ucigaşe, au avut atât condamnări cu suspendare, cât şi cu executare. Brot a fost condamnat în Elveţia şi mai avea şi un rest de pedeapsă, pentru infracţiuni de lipsire de libertate. În România, avea condamnări pentru fapte la regimul rutier şi furturi. La rândul său, Pekenia, a fost condamnat în Franţa şi Austria cu executare sau cu suspendare pentru infracţiuni de furt şi vânzare bunuri provenite din furt. Mădălin are şi el condamnări pentru furturi comise în Dorohoi şi Bacău.

Discuţia în contradictoriu între cei doi a avut loc înainte cu vreo două seri de a se întâmpla omorul. În anturajul persoanelor implicate în evenimentul sângeros, se mai spune că, de fapt, certurile dintre cei doi băieţi ar fi plecat de la bani şi prostituate nicidecum de la o fată. Chiar tatăl fetei a susţinut că triunghiul amoros dintre fata sa, agresorul Mădălin şi victima Cristian Brot nu ar fi existat, poveştile de dragoste consumându-se la o distanţă destul de mare în timp, una de alta. Motivul răfuielii însângerate ar fi fost o reglare de conturi între Mădălin Pentelie şi Cristian Brot legată de împărţirea banilor obţinuţi de pe urma prostituatelor.

Coşmarul din ziua de 26 mai s-a declanşat la ora 12.00, în miezul zilei. Ofiţerul de serviciu al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, la intersecţia străzii Ardealului cu strada Ion Ghica, în spatele şcolii nr.18, a avut loc un conflict între două grupuri de persoane. S-a anunţat la Poliţie că a fost folosită şi o armă de foc şi că acest conflict s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a unui tânăr. Ambulanţa sosită la faţa locului l-a transportat imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pe cel rănit, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din păcate, tânărul, Cristian Brot, de 28 de ani, a decedat în cursul nopţii de 26 spre 27 mai. Leziunile suferite au fost practic incompatibile cu viaţa.

Imediat după comiterea crimei, cei doi autori, identificaţi ca fiind Florin Pîtea, zis “Pekenia”, cel care a tras cu pistolul, şi complicele Mădălin Iulian Pentelie, ambii cunoscuţi de-ai victimei, s-au făcut nevăzuţi, fugind cu o maşină care a fost găsită abandonată pe câmp, la o zi după crimă, în zona Deduleşti. În seara de 27 mai, poliţiştii au dat şi de urma ucigaşului şi a complicelui său. S-au organizat filtre, iar poliţiştii au aflat că tinerii căutaţi, ambii în vârstă de 25 de ani, se află în zona Surdila Greci. Forţe impresionante au mers imediat în localitate, cu tot cu mascaţi şi câini de urmă. În urma cercetărilor efectuate sub directa coordonare a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângăTribunalul Brăila, au fost identificaţi tinerii suspectaţi de crimă. Erau într-o casă abandonată, ascunşi în horn. Pe numele lor a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cei doi fiind duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare de către Tribunalul Brăila, Pekenia fiind acuzat de infracţiunea de omor, el fiind cel care a tras cu pistolul, iar Mădălin de complicitate la infracţiunea de omor. Din momentul în care au fost săltaţi şi arestaţi, ucigaşii nu au reuşit să mai iasă din spatele gratiilor, deşi au tot încercat.

Ancheta în acest caz de o gravitate extremă este încă în desfăşurare, procurorii fiind cei care vor dispune trimiterea în judecată, asta după ce toate aspectele vor fi elucidate şi se va stabili clar vinovăţia celor doi autori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro