Mergi la conţinutul principal
Criminali, la judecată. Bătrână omorâtă pentru un televizor și o sticlă cu alcool

Ucisă pentru băutură

procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpaților C.G. și S. G., cercetați în stare de arest preventiv pentru infracțiunile de omor calificat și furt calificat, respectiv complicitate la comiterea faptelor s-a stabilit că, în noaptea de 31 august/1 septembrie 2022, inculpații C. G. și S. G. au pătruns în domiciliul victimei și i-au aplicat acesteia mai multe lovituri cu un scaun în zona capului și ulterior cu un cuțit, provocându-i leziuni traumatice grave care au condus la decesul victimei • cei doi au furat din casă un televizor și o sticlă cu țuică

 

Ucigașii bătrânei din sat Constantin Gabrielescu, comuna Bordei Verde, au fost trimiși în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Doi tineri au dat buzna în casa femeii de 77 de ani, i-au furat televizorul, apoi au lovit-o cu un scaun în cap și cu cuțitul, până i-au adus sfârșitul. Pentru fapta comisă în noaptea de 31 august 2022, inculpații C.G. și S. G. au fost arestați preventiv. Cei doi indivizi au ajuns acum în fața instanței.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpaților C.G. și S. G., cercetați în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat și furt calificat, respectiv de complicitate la omor calificat și furt calificat.

În toamnă, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale față de cei doi inculpați care i-au adus sfârșitul bătrânei din satul Constantin Gabrielescu.

 

Moartea bătrânei a fost violentă

Potrivit procurorilor, s-a stabilit inițial că, în noaptea de 31 august/1 septembrie, inculpații C. G. și S. G. au pătruns în domiciliul victimei și i-au aplicat acesteia mai multe lovituri cu un scaun în zona capului și ulterior cu un cuțit, provocându-i leziuni traumatice grave care au condus la decesul victimei.

Medicul de la Serviciul de Medicină Legală Brăila a stabilit că moartea bătrânei a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-circulatorii acute, consecința unui politraumatism cu traumatism cranio-facial cu plăgi tăiate contuze, fractură craniu, traumatism cervico-toracic cu plăgi tăiate. “Leziunile s-au putut produce prin loviri active, repetate cu corp contondent cu margine ascuțită (scaun) și obiect înțepător tăietor (cuțit) și pot data din 31 august”, au stabilit medicii legiști.

Potrivit anchetatorilor, s-a stabilit că între leziunile constatate și deces există legătură directă, necondiționată de cauzalitate.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în noaptea de 31 august/1 septembrie, în jurul orelor 24:00, inculpații au pătruns fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea și în locuința victimei T. J., situată în comuna Bordei Verde, sat Constantin Gabrielescu, apoi inculpatul C. G. i-a aplicat mai multe lovituri cu un scaun în zona capului  și ulterior cu un cuțit în zona gâtului victimei, beneficiind de ajutorul concomitent, susținerea și întărirea rezoluției infracționale din partea inculpatului S. G.

 

Au furat televizorul și o sticlă cu țuică din casa femeii

Ulterior, arată procurorul de caz, după exercitarea violențelor asupra victimei și după ce inculpații s-au asigurat că aceasta nu mai mișcă în urma loviturilor primite, având reprezentarea că victima a decedat, inculpații au sustras din locuința acesteia un televizor și o sticlă cu alcool (ce conținea cca jumătate de litru de țuică), Cei doi au pornit spre locuințele lor de la marginea localității Constantin Gabrielescu.

Televizorul a fost luat inițial și transportat de către inculpatul S. G., iar când au ajuns acasă a fost preluat de celălalt inculpat, iar cantitatea de alcool a fost consumată pe drum de către cei doi, care au aruncat apoi sticla.

După plecarea celor doi inculpați cu bunurile sustrase, victima T. J., fiind foarte grav rănită în zona capului și gâtului, și-a mai revenit pentru scurt timp, după cum arată anchetatorii, a reușit să iasă din casă în curte prin ușa din spate a imobilului, însă s-a prăbușit la câțiva metri distanță de locuința sa. Victima a fost găsită decedată în curte a doua zi, adică la data de 1 septembrie, în jurul orelor 15.00, de către organele de poliție.

Procurorul a stabilit faptul că, atunci când cei doi inculpați au ajuns în fața locuinței victimei, inițiativa de a derula activitatea infracțională a aparținut inculpatului S. G. care a escaladat gardul curții victimei și a deschis poarta din interior pentru a facilita pătrunderea în curte și a inculpatului C. G.

Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpați s-au încurajat permanent reciproc pe parcursul derulării întregii activități infracționale și, după pătrunderea amândurora în locuința victimei pe o ușă laterală, inculpatul S. G. a ajutat la comiterea infracțiunii de omor calificat de către inculpatul C. G., întărind hotărârea infracțională a acestuia din urmă. “După succesiunea de lovituri multiple aplicate victimei de către inculpatul C. G. cu scaunul și cu cuțitul, respectiv în zona capului și a gâtului, cei doi inculpați au constatat că victima este căzută la pământ în holul locuinței sale și nu mai mișcă, și și-au continuat activitatea infracțională căutând bunuri și băutură în locuința victimei și sustrăgând împreună un televizor și o sticlă cu țuică. După ce televizorul a fost transportat de S. G. către casă, iar țuica au băut-o împreună pe drum, televizorul a fost preluat de inculpatul C. G., iar inculpatul S. G. s-a dus acasă, s-a culcat și a doua zi s-a dus cu oile pe câmp ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat”, a stabilit procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

 

Inculpații au vrut să fure băutură, dar au ucis femeia care i-a gonit

Din declarația inculpatului C. G., arată anchetatorii, a rezultat faptul că în seara zilei de 31 august, acesta a consumat alcool împreună cu inculpatul S. G., respectiv mai mulți litri de bere, apoi cei doi s-au hotărât să plece în sat să fure vin pentru a bea în continuare.

Inculpatul C. G. o cunoștea pe victimă dinainte și s-au îndreptat către locuința acesteia, cei doi având în plan să fure băutură de la ea. Potrivit anchetatorilor, inculpatul S. G. a sărit gardul, a deschis din interior poarta care era încuiată și jos și sus și i-a deschis-o inculpatului C. G. ca să intre și acesta în curte la victimă. Au ajuns amândoi la ușa din față a locuinței victimei, au încercat ușa și au găsit-o închisă. “Victima stătea în camera din față și se uita la televizor, dar a auzit zgomot și a venit la ei. Inculpatul S. G. i-a dat un brânci victimei, iar inculpatul C. G. a luat scaunul și i-a dat de mai multe ori cu scaunul în cap, apoi a luat un cuțit pe care l-a găsit pe masă la ea în hol și i-a aplicat mai multe lovituri cu cuțitul în special în zona gâtului”, au stabilit procurorii.

Din păcate, în urma loviturilor violente aplicate, bătrâna a căzut la pământ și până a fi găsită de cineva, și-a dat sfârșitul.

După ce a ajuns acasă, inculpatul C.G. i-a spus concubinei sale că a omorât o femeie și anume pe victima T.J., iar aceasta s-a speriat când l-a văzut plin de sânge pe haine și pe mâini. Inculpatul C. G. s-a culcat și s-a trezit dimineață, s-a spălat, apoi și-a schimbat pantalonii pentru că erau plini de sânge.

Ne-a întrebat ce căutăm în curtea ei. Eu și G. i-am cerut băutură, rachiu, iar femeia ne-a spus «NU» și a spus să o lăsam în pace. Victima a vrut să intre în casă și să tragă ușa după ea, dar C. G. a ținut de ușă pentru ca femeia să nu o poată închide. În holul locuinței victimei, femeia a luat o vază cu flori și l-a lovit pe C. G. cu vaza în față. Atunci G. s-a enervat și, băut fiind, i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un scaun în cap și apoi mai multe lovituri cu cuțitul în zona capului și gâtului femeii”, a declarat în fața anchetatorilor inculpatul S.G.

La scurt timp de la descoperirea femeii fără viață și cu urme de violență, în localitate a venit poliția, care l-a preluat pe inculpatul acuzat de comiterea infracțiunii de omor. A fost apoi luat și cel acuzat de complicitate la comiterea faptelor. Cei doi inculpați au ajuns în final în Arestul Poliției Brăila, iar acum judecătorii vor decide pedeapsa pe care o merită aceștia.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, în data de 23 decembrie, însă nu a început încă judecata în acest caz.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro