Mergi la conţinutul principal

Ucigașul femeii gravide din Maxineni rămâne în spatele gratiilor

* pe data de 4 noiembrie, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul P. N. împotriva măsurii arestării preventive dispusă de Tribunalului Brăila * individul acuzat că i-a luat viaţa cumnatei sale, care era gravidă şi urma să nască în scurt timp, a contestat măsura arestului şi a sperat că scapă, însă instanţa superioară nu i-a dat câştig de cauză

 

 

 

 

 

Individul din Măxineni acuzat că i-a luat viaţa cumnatei sale, care era însărcinată şi urma să nască, nu a scăpat de arest. Acesta a contestat măsura dispusă de prima instanţă, iar cauza a ajuns la Curtea de Apel (CA) Galaţi. Decizia magistraţilor nu a fost în favoarea bărbatului acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul P. Nicolae împotriva încheierii de şedinţă din data de 26.10.2021, pronunţată în dosarul nr. 1884/113/2021 al Tribunalului Brăila. În temeiul art. 272 C.pr.pen., dispune avansarea – din fondurile Ministerului Justiţiei, către Baroul Galaţi a onorariului apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 313 lei. Obligă pe contestatorul- inculpat la plata către stat a sume de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”, este soluţia pronunţată la şedinţa din 4 noiembrie de CA Galaţi şi postată pe site-un instanţei.

La data de 26 octombrie, autorul oribilei crime din Măxineni, cel care a lovit cu cuțitul în inimă o femeie gravidă în 9 luni, cumnata sa, a ajuns în spatele gratiilor. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Brăila l-a audiat pe suspectul de omor din localitatea Măxineni, care și-a recunoscut fapta, el fiind dus în fața instanței cu propunere de arestare. Magistrații Tribunalului Brăila au dispus arestarea prevenitivă a inculpatului  pentru o lună, însă acesta a formulat contestație.

Din probatoriul administrat în cauză, arată procurorul PT Brăila, a rezultat faptul că în noaptea de 20/21 octombrie, în jurul orei 03.45, inculpatul P.N. urmare a unei planificări meticuloase a detaliilor pe parcursul a două - trei zile, a pus în aplicare planul de a incendia imobilul familiei, cu scopul ca acesta să ardă integral, și să provoace astfel suferință familiei sale, formată din mamă, frate și viitoare cumnată, urmare nemulțumirilor vizând comportamentul acestora față de el. Ulterior incendierii locuinței, întrucât casa nu fusese cuprinsă de flăcări, acestea doar mocnind în interior, iar viitoarea cumnată purta o convorbire telefonică cu operatorul de la 112 în curtea imobilului, inculpatul, bănuind că aceasta anunța autoritățile despre incident, i-a aplicat lovituri active, repetate, cu un corp tăietor - înțepător (un cuțit de bucătărie), în zona toraco-cardio-pulmonară, leziunile fiind incompatibile cu viața.

Victima M.G. era însărcinată în 9 luni cu făt de sex feminin, mort intrauterin prin întreruperea circulației materno-fetale, consecutiv decesului mamei.

Inculpatul a recunoscut faptele comise. În fața judecătorilor, procurorul a arătat că faptele reținute în sarcina inculpatului prezintă o gravitate extremă, prin aceea că au constat într-o manifestare deosebit de violentă, concretizată în planificarea meticuloasă a detaliilor privind incendierea casei și ulterior a modalității în care a surprimat viața cumnatei sale, cunoscând că este însărcinată.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul avea ură față de mama sa și a acumulat furie față de întreaga sa familie. Anchetatorii au stabilit că femeia de 27 de ani care urma să nască peste două zile avea în pântece o fetiță de 3 kg și 51 de cm.

Individul care a ucis-o pe femeia însărcinată în 9 luni a încercat să se sinucidă, el ajungând la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

După ce şi-a revenit, acesta a putut fi audiat şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro